ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΜΕ Αργολίδας: Η κυβέρνηση χτυπά το δικαίωμα στην απεργία - Απέσυρε για να ξαναφέρει αργότερα τη σχετική ρύθμιση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:58:00 π.μ. | |
ΠΑΜΕ Αργολίδας: Η κυβέρνηση χτυπά το δικαίωμα στην απεργία - Απέσυρε για να ξαναφέρει αργότερα τη σχετική ρύθμιση
 Nέα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία βάζει η κυβέρνηση μέσω της τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκέμβρη στην Βουλή για τον τρόπο λήψης απόφασης σχετικά με την κήρυξη απεργίας, στο φόντο της συμφωνίας κυβέρνησης - «θεσμών» στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά για τον HELLAS SAT. Ωστόσο μετά τις άμεσες αντιδράσεις, η κυβέρνηση εμφανίστηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, να αναδιπλώνεται μέσω «άτυπης ενημέρωσης» του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία η αντεργατική τροπολογία θα αποσυρθεί σήμερα ...για να κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο!

Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι για την συζήτηση και λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Ουσιαστικά θέλοντας να υλοποιήσει τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων ενώσεων του κεφαλαίου για «αυστηροποίηση» του πλαισίου κήρυξης των απεργιών, η κυβέρνηση στην πραγματικότητα υπερδιπλασιάζει τον αριθμό των εργαζομένων που απαιτείται προκειμένου ένα πρωτοβάθμιο σωματείο να προκηρύξει απεργία. Έτσι, ενώ με το ισχύον καθεστώς απαιτούνταν η πλειοψηφία από το 1/3 (στην πρώτη Γενική Συνέλευση) μέχρι το 1/5 (στην τρίτη Γενική Συνέλευση) των τακτοποιημένων οικονομικά μελών, τώρα θα απαιτείται η πλειοψηφία από το 1/2 (50%).

Καθόλου άσχετα, η κυβέρνηση χτυπάει την εργατική τάξη στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, μέσα στην επιχείρηση, εκεί δηλαδή που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις.

Ακόμα περισσότερο, με δεδομένο ότι δεν γίνεται διάκριση με τα πρωτοβάθμια κλαδικά σωματεία, η κυβερνητική τροπολογία ανοίγει δρόμο ώστε να καταστεί πρακτικά αδύνατη η κήρυξη απεργίας από κλαδικά συνδικάτα, με μεγάλο αριθμό μελών, από πολλές επιχειρήσεις κ.ο.κ.

Κι όλα αυτά νομοθετούνται από μια κυβέρνηση που έχει ψηφιστεί από περίπου 20% του εκλογικού σώματος.

Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα για το πλήρες ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, όταν ήδη με το σημερινό πλαίσιο 9 στις 10 απεργίες κρίνονται παράνομες, καταχρηστικές, ή και τα δύο.

Ειδικότερα στην τροπολογία αναφέρεται ότι, «Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης της απεργίας. Ειδικότερα απαιτείται η παρουσία του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης».

Δεν ματαιώνονται οι σημερινές κινητοποιήσεις καθώς είναι ελιγμός της κυβέρνησης η προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας που χτυπά το δικαίωμα στην απεργία!

Η κυβέρνηση θέλει να βάλει στο γύψο το κίνημα, να το υποτάξει για να προχωρήσουν οι απαιτήσεις του κεφαλαίου που θέλει να τελειώσει με την απεργία.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους του εργαζόμενους, τους φορείς εργατικού-λαϊκού κινήματος με κάθε τρόπο και μέσο να δώσουν μαχητικό παρών! Να μην πτοηθούν από τις άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό να δώσουν αποφασιστική απάντηση με μαζική συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος, στις 7:30μ.μ.

Κανείς να μη μείνει σπίτι!
Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο!
Κάτω τα χέρια από την απεργία!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ