ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

«Το ΄Αγνωστο Βυζάντιο» αποκαλύπτεται στο Σύλλογο Αργείων «Ο Δαναός»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:58:00 π.μ. | |
«Το ΄Αγνωστο Βυζάντιο» αποκαλύπτεται στο Σύλλογο Αργείων «Ο Δαναός»
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα ομιλήσει η κ. ΄Αννα Καντίκα Φιλόλογος- Ιστορικός θέμα: «Το ΄Αγνωστο Βυζάντιο».

Θα προβληθούν σχετικές διαφάνειες και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η Άννα Καντίκα γεννήθηκε στην Αθήνα.

Το 2010 εισήχθη στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησε το 2014 με τον βαθμό «Λίαν Καλώς».

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 εισήχθη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Université Paris IV – Sorbonne) «Ο Μεσογειακός Μεσαιωνικός Κόσμος, Βυζάντιο- Ισλάμ- Δύση» και ολοκλήρωσε το μάστερ της με ειδίκευση στη Βυζαντινή Ιστορία και βαθμό «Λίαν Καλώς».

Στο Παρίσι παρακολούθησε σεμινάρια ειδίκευσης στη Βυζαντινή Ιστορία, ενώ πραγματοποίησε παρουσίαση της πρώην καθηγήτριας και πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNICEF, Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Université Paris IV- Sorbonne) στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών της μαθημάτων.

Το 2012-2013 συμμετείχε στην ψηφιοποίηση του έργου του Ρήγα Βελεστινλή «Σχολεῖον τῶν Ντελικάτων Ἐραστῶν» υπό την αιγίδα της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης «Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα». Έχει αναλάβει τη φιλολογική επιμέλεια βιβλίων και Ασματικών Ακολουθιών, έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και έχει δημοσιεύσει άρθρα και παρουσιάσεις βιβλίων σε πολιτιστικές εφημερίδες.

Κατά τα έτη 2013-2015 συμμετείχε σε σεμινάριο Οθωμανικής Γλώσσας και Παλαιογραφίας από το πρόγραμμα του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Έχει παρακολουθήσει συνέδρια βυζαντινής και σύγχρονης ιστορίας, λατινικής φιλολογίας, γλωσσολογίας και παιδαγωγικών.

Κατά τα έτη 2014-2017 παρέδιδε μαθήματα αρχαίας και νέας ελληνικής γλώσσας σε παιδιά απόδημου Ελληνισμού μέσω της εφαρμογής Skype. Από το 2017 εργάζεται σε παιδαγωγικούς φορείς του νομού Κορινθίας.

Μιλάει Αγγλικά (επάρκεια διδασκαλίας ξένης γλώσσας), Γαλλικά, Ισπανικά και έχει γνώσεις Χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Από το 2012 είναι μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης «Φερών- Βελεστίνου- Ρήγα». Διαμένει στην Κόρινθο.












ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ