ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στο Άργος "Στρατιωτικές Επεμβάσεις και Δικτατορίες στην Ελλάδα" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:01:00 μ.μ. | |
Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στο Άργος "Στρατιωτικές Επεμβάσεις και Δικτατορίες στην Ελλάδα" (βίντεο)
 Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους-Μυκηνών και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνουν Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο Στρατιωτικές Επεμβάσεις και Δικτατορίες στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου 2017 στο Άργος (Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος).

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο "Στρατιωτικές Επεμβάσεις και Δικτατορίες στην Ελλάδα" στο Άργος


Στο Συνέδριο συμμετέχουν κορυφαίοι Πανεπιστημιακοί Διδάσκαλοι και Ειδικοί Επιστήμονες. Στόχος είναι να συνεξεταστούν οι ευρύτερες κοινωνικές εξελίξεις με τις ειδικότερες κοινωνικές παραμέτρους, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό καθόρισαν την εξέλιξη του στρατού από φορέα παγίωσης της εξουσίας του συγκεντρωτικού κράτους σε ανασταλτικό παράγοντα στην ορθή λειτουργία των κοινοβουλευτικών θεσμών ως το 1974. Η καταληκτική συνεδρία θα αποτελέσει στην ουσία μια στρογγυλή τράπεζα για την συνολική θεώρηση του φαινομένου των στρατιωτικών επεμβάσεων και των δικτατοριών, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε γειτονικές χώρες. Επιπλέον, η θεματική του Συνεδρίου έχει διευρυνθεί, καθώς στρέφεται προς τη Λογοτεχνία και στο πώς εκείνη «εισέπραξε» τα ταραγμένα χρόνια των στρατιωτικών επεμβάσεων και των δικτατοριών.
 Πιστοί στο ραντεβού μας, διοργανώνουμε ένα ακόμα Συνέδριο, για τρίτη συνεχή χρονιά, αποδεικνύοντας την δυναμική που έχει αποκτήσει ο Σύνδεσμός μας τα τελευταία χρόνια ώστε να αποτελεί σε πανελλαδικό, πλέον, επίπεδο ένα καταξιωμένο βήμα για τον ιστορικό διάλογο.

Η παρουσία σας στο Συνέδριο θα είναι εξόχως τιμητική για εμάς.

Δείτε την εκδήλωση στο Eventbrite:
https://www.eventbrite.com/e/40051682661

Δείτε την εκδήλωση στο Facebook:
https://www.facebook.com/events/461068137621651/

Υποδεχόμαστε το κοινό και τους εισηγητές του Συνεδρίου το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου από τις 10 π.μ.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Νικόλαος Μπουμπάρης

Η γενική γραμματέας
Κωνσταντίνα Πατούρα


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ