ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άργος από το ΠΑΜΕ για την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:36:00 μ.μ. | |
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άργος από το ΠΑΜΕ για την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος
 Η Γραμματεία Aργολίδας του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση Τρίτη 5 Δεκέμβρη στην πλατεία Αγ. Πέτρου , από την πλευρά της οδού Καποδιστρίου, στις 7.30μ.μ.,ενάντια στην αθλιότητα της κυβέρνησης να φέρει σαν τον κλέφτη , νόμο στη Βουλή για την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, της οργάνωσης και της πάλης των εργατών, στο φόντο της συμφωνίας κυβέρνησης - «θεσμών» στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης.

Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι για την συζήτηση και λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (σήμερα μπορεί να ληφθεί από το 1/3 και με απόφαση του 1/5 της 3ης συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλιότητα της κυβέρνησης η οποία έσπασε κάθε ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς ,αφού ξηλώνει έτσι τη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία , αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι η τροπολογία θα συζητηθεί σε μία και μόνο -την αυριανή- συνεδρίαση καθώς το νομοσχέδιο έχει περάσει από την αρμόδια Επιτροπή.

Είναι αδίστακτοι. Δεν έχουν καμία αναστολή, χτυπούν το απεργιακό δικαίωμα εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, πάγια επιδίωξη του οποίου ήταν το χτύπημα του και η επιβολή σιγής νεκροταφείου.

Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ’ αγγίξει θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ , ΤΡΙΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ,

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ,

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ ,



ΣΤΙΣ 7.30 Μ.Μ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ