ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις για τη «Στήριξη επενδύσεων σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:44:00 π.μ. | |
Καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις για τη «Στήριξη επενδύσεων σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις»
 Σας γνωρίζουμε ότι με τη με αριθ. 13849/14-12-2017 (ΑΔΑ: ΩΔΓΗ4653ΠΓ-45Ν) Πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο Υπομέτρο 4.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του ΠΑΑ 2014-2020.

Ως περίοδος υποβολής των αιτήσεων στήριξης ορίζεται το χρονικό διάστημα από 21-12-2017 έως 2-4-2018. Η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).Μετά την ηλεκτρονική υποβολή και εντός προθεσμίας 15 ημερών οι υποψήφιοι δικαιούχοι οφείλουν να υποβάλλουν εγγράφως και εις διπλούν (πρωτότυπο και αντίγραφο) το φυσικό φάκελο υποψηφιότητας στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας, λαμβάνοντας σχετικό πρωτόκολλο υποβολής.

Δικαιούχοι της προκήρυξης του μέτρου είναι γεωργοί που δεν έχουν υπερβεί το 61ο έτος της ηλικίας τους, έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ για το έτος 2017 και οι οποίοι έχουν τις προϋποθέσεις να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (MAAE) ως επαγγελματίες αγρότες στον αγροτικό τομέα ή να είναι Νέοι Γεωργοί του Υπομέτρου 6.1. Επιπλέον, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν γεωργική εκμετάλλευση με ελάχιστο μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) 8.000 €.

Για πρώτη φορά είναι επιλέξιμα για ενίσχυση και νομικά πρόσωπα του εμπορικού δικαίου και συλλογικά σχήματα του αγροτικού συνεταιριστικού δικαίου.

Η αίτηση στήριξης συντάσσεται και υπογράφεται από σύμβουλο γεωτεχνικό ή τεχνολόγο γεωπονίας.

Το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται έως 60% του αιτούμενου προϋπολογισμού για τη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το εγχειρίδιο οδηγιών συμπλήρωσης της αίτησης στήριξης είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο www.ependyseis.gr

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Αργολίδας (κα Σπυροπούλου Βασιλική τηλ:2752360265 και κα Σαλαπατάρα Καθολική, τηλ: 2752360269).

Ο Προϊστάμενος της Δνσης
Δήμου Δημήτριος
Γεωπόνος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ