ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:15:00 μ.μ. |
Τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας
Με επισημότητα, ιδιαίτερη λαμπρότητα και συμμετοχή υψηλόβαθμων προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας η καθιερωμένη τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών και σπουδαστριών της Ακαδημίας.
Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας, οι βουλευτές κυρίες Ελένη Σταματάκη και Γεωργία Γεννιά, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης, ο Γενικός Επιθεωρητής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Ντούνης, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεώργιος Πατέρας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Ύδρας Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Ακίνδυνος Δαρδανός επικεφαλής αντιπροσωπείας του τοπικού κλήρου ως εκπρόσωπος του απουσιάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας κ.κ. Εφραίμ, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο κ. Αριστοτέλη Καλύβα και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Κωνσταντίνος Αναστόπουλος, ο Διοικητής της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ευάγγελος Δανόπουλος, ο Διευθυντής Σπουδών καπετάν Χρήστος Κοτζιάς, ο Αναπλ. Διευθυντής Σπουδών κ. Βασίλειος Σταυρόπουλος, οι καθηγητές καπετάν Θανάσης Μερτζάνης, Μιχάλης Βούλγαρης και Ιωάννης Ασημακόπουλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης Λ.Σ. Γεώργιος Μανδαλάκης, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου, εκπρόσωπος του γραφείου στον Πειραιά του Βρεταννικού Ασφαλιστικού Οργανισμού NORTH OF ENGLAND P&I CLUB, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας καπετάν Θανάσης Ζεύκης συνοδευόμενος από τον καπετάν Νίκο Τασώνη (μέλος της Λέσχης-απόφοιτο 1963), εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών, γονείς και συγγενείς των πρωτοετών σπουδαστών, ως και πολλοί φίλοι της Ακαδημίας από την Ύδρα και τον Πειραιά.
Η τελετή άρχισε στις 12.00 το μεσημέρι με αγιασμό, στον οποίο χοροστάτησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Ύδρας Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Ακίνδυνος Δαρδανός. 
Ακολούθησε η ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Διοικητού της Α.Ε.Ν. Ύδρας με την οποία ο κ. Δανόπουλος καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές και σπουδάστριες και ανεφέρθη στην ίδρυση και ιστορική εξέλιξη της Ναυτικής Σχολής της Ύδρας, τονίζοντας παράλληλα πόσο σημαντικά στοιχεία είναι ο σεβασμός και η αφοσίωση των σπουδαστών στα μαθήματα αλλά και στους κανονισμούς της Σχολής ώστε να αποκτήσουν άξια ναυτική αγωγή. Τέλος, ο κ. Δανόπουλος ευχήθηκε υγεία και πρόοδο στους νέους σπουδαστές και έκλεισε την ομιλία του με την αναφώνηση «Ζήτω το Έθνος», «Ζήτω η Ελληνική Ναυτιλία». 

Ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στη νέα Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Ακαδημίας, στο χώρο του παλαιού Εστιατορίου της Σχολής, που ανακαινίσθηκε πρόσφατα με την ευγενική χορηγία του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Προέδρου του κ. Γεωργίου Πατέρα. Ακολούθησε αγιασμός για τα επίσημα εγκαίνια του χώρου, στον οποίο χοροστάτησε και πάλι ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πατήρ Ακίνδυνος Δαρδανός, ο οποίος στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό προς όλους μεταφέροντας τις ευχές, την ευλογία και την αγάπη του απουσιάζοντος Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ και έκλεισε την ομιλία του με παραινέσεις και ευχές προς τους νέους δοκίμους για καλή πρόοδο και καλή σταδιοδρομία. 
Ακολούθησαν ομιλίες και χαιρετισμοί εκ μέρους του Διοικητού της Ακαδημίας Ευάγγελου Δανόπουλου, Αντιπλοιάρχου Λ.Σ., του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του βουλευτού και πρώην Υπουργού Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα, των βουλευτών κυριών Ελένης Σταματάκη και Γεωργίας Γεννιά, του Δημάρχου Ύδρας κ. Γεωργίου Κουκουδάκη, του Προέδρου του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεωργίου Πατέρα, της Διευθύντριας του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κυρίας Ντίνας Αδαμοπούλου, της εκπροσώπου του Βρεταννικού Ασφαλιστικού Οργανισμού NORTH OF ENGLAND P&I CLUB, η οποία παρέδωσε τιμητικό βραβείο στους γονείς του πρώτου αριστεύσαντος σπουδαστή της προηγούμενης χρονιάς, και τέλος, του Προέδρου της Λέσχης μας καπετάν Θανάση Ζεύκη, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στην ανάγκη περισσότερης στήριξης των σπουδαστών και σπουδαστριών εκ μέρους της Πολιτείας και των Ελλήνων Εφοπλιστών με την επαναφορά της δωρεάν σίτισης αφενός και την πρόθυμη αποδοχή ναυτολόγησής των για τη συμπλήρωση της απαραίτητης θαλάσσιας υπηρεσίας των (ιδιαίτερα του 2ου εξαμήνου) αφετέρου. 

Στο τέλος του χαιρετισμού του ο Πρόεδρος της Λέσχης τόνισε με έμφαση ότι η Λέσχη Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας ήταν, είναι και θα είναι πάντα κοντά στους σπουδαστές και τους αποφοίτους της Α.Ε.Ν. Ύδρας υποστηρίζοντας κάθε δίκαιο αίτημά τους τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών όσο και μετά την αποφοίτησή τους.

Η πολύ ωραία εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση στον εντυπωσιακό χώρο της ανακαινισμένης αίθουσας του παλαιού εστιατορίου της Σχολής κατά την οποία προσφέρθηκαν νόστιμα εδέσματα, αναψυκτικά και ποτά.

Θανάσης Ζεύκης Πρόεδρος Δ.Σ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ