ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Ένα ρουστίκ νησιώτικο τυρί από το τμήμα Τυροκομίας - Γαλακτοκομίας του ΔΙΕΚ Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:50:00 μ.μ. |
Ένα ρουστίκ νησιώτικο τυρί από το τμήμα Τυροκομίας - Γαλακτοκομίας του ΔΙΕΚ Επιδαύρου
Στο τμήμα Τυροκομίας- Γαλακτοκομίας του ΔΙΕΚ Επιδαύρου παρασκευάσαμε ένα μερακλίδικο τυρί χαμηλών λιπαρών, το ΛΑΔΟΤΥΡΙ, με αγελαδινό γάλα. 

Διαθέτει, όταν ωριμάσει, κρούστα ξηρή, σκληρή, κιτρινωπού χρώματος με ακανόνιστες μικρές τρύπες στην εσωτερική του μάζα. Η ζύμωση καλλιεργήθηκε με θερμόφιλους γαλακτοβάκιλλους από το τμήμα γαλακτοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Μετά την πρώτη φάση ωρίμανσης θα εμβαπτισθεί σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο φετινής παραγωγής της περιοχής. Ακολουθούμε την παραδοσιακή πρακτική συντήρησης, με ελαιόλαδο, για διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών, ώστε το τυρί να αποκτήσει τη γευστική ένταση που το χαρακτηρίζει. 

Το γάλα υψηλής υγιεινής και διατροφικής αξίας, με λιποπεριεκτικότητα περίπου 4%, μας χορήγησε ο κύριος Γιάννης Αντωνάκος, τον οποίο ευχαριστούμε για την ευγενική συνεισφορά του στο διδακτικό έργο μας. 

Η οικογένεια Αντωνάκου μαζί με άλλους κτηνοτρόφους της περιοχής της Αργολίδας δημιούργησε το 2011 Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων Ανατολικής Πελοποννήσου, ο οποίος ένα χρόνο μετά, κυκλοφόρησε στην αγορά χωρίς μεσάζοντες, το "Γάλα Του Μοριά".
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ