ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

11 σύμβουλοι κατέθεσαν κείμενο για τον καθορισμό των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:48:00 μ.μ. |
11 σύμβουλοι κατέθεσαν κείμενο για τον καθορισμό των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  Ναυπλιέων
 Τους τελευταίους μήνες, παρά τις επανειλημμένες ενστάσεις δημοτικών συμβούλων, καθορίζετε ως ώρες συνεδρίασης του δημοτικού συμβούλιου του δήμου Ναυπλιέων το μεσημέρι. Μια συνεδρίαση αυτή την ώρα θα ήταν κατανοητή, σε περίπτωση που θα υπήρχαν κάποια εξαιρετικά επείγοντα θέματα. 

Δεν μπορεί όμως θέματα, όπως ο προϋπολογισμός ή ο απολογισμός του δήμου, να συζητιούνται τις μεσημεριανές ώρες. Δεν μπορεί η συνεδρίαση να έχει ώρα έναρξης τις 1.30 ή τις 2.00 το μεσημέρι.

Αναφέρουμε δύο σημαντικούς λόγους που μια τέτοια επιλογή θεωρούμε ότι υποβαθμίζει τη λειτουργία του οργάνου, τουλάχιστον για τους δημοτικούς συμβούλους που υπογράφουμε το κείμενο.

1. Ο καθορισμός του μεσημεριού ως ώρα συνεδρίασης κάνει απαγορευτική τη δυνατότητα παρακολούθησης της συνεδρίασης από έναν πολίτη. Είναι ώρες εργάσιμες και με αυτό τον τρόπο περιορίζεται καθοριστικά ο ανοικτός για το κοινό χαρακτήρας μιας συνεδρίασης.

2. Οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι ταυτόχρονα και εργαζόμενοι. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φύγουν από τη δουλειά τους για να παραβρεθούν στο δημοτικό συμβούλιο. Για τους δημοτικούς συμβούλους που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες δε, η ώρα είναι σχεδόν απαγορευτική. Η εμπειρία μας δείχνει στις μεσημεριανές συνεδριάσεις είναι δύσκολη η συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων. Μάλιστα παρά τις τοποθετήσεις συμβούλων της αντιπολίτευσης για την αδυναμία προσέλευσης σε μεσημεριανές συνεδριάσεις εξακολουθείτε να ορίζετε συνεδριάσεις το μεσημέρι. Ας θυμηθούμε ότι στις τελευταίες συνεδριάσεις η απαρτία ήταν οριακή.

Αν πραγματικά θέλουμε όλοι μαζί να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, ίσως ένα από τα πρώτα μέτρα που πρέπει άμεσα να παρθεί είναι να σταματήσουμε να ορίζουμε συνεδριάσεις τις μεσημεριανές ώρες.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ναυπλιέων

1. Γραμματικόπουλος Χρήστος
2. Μουτσούρη Ελένη
3. Μερμίγκης Παναγιώτης
4. Τόμπρας Γεώργιος
5. Αντωνιάδης Μπάμπης
6. Μπουζαλάς Γιώργος
7. Δρούγκας Δημοσθένης
8. Κοκκινόπουλος Παντελής
9. Πινάτσης Γιώργος
10. Δήμας Ανδριανός
11. Τζαρίμας Γιάννης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ