ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Με επιτυχία η εκδήλωση: ''Από την Μουσική Ψαλτική Παράδοση των Αθηνών'' με ομιλητή τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:43:00 μ.μ. |
Την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 η ενορία του Αγ​ίου Αθανασίου Πολυδρόσου διοργάνωσε Βυζαντινή μουσική εκδήλωση μέσα στο ναό με θέμα: ''Από την Μουσική Ψαλτική Παράδοση των Αθηνών''.
Ο προϊστάμενος του Ιερού ναού, μουσικολογιώτατος π. Λάμπρος Ανδρεάκης, ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτη κ. Δημητρίου Παπαγεωργίου, ερμήνευσαν έργα των Μουσικοδασκάλων Εμμανουήλ Φαρλέκα, Νικολάου Χρυσοχοϊδου και του Μουσικολογιωτάτου Μακαριστού Μητροπολίτου Κοζάνης κυρού Διονυσίου, ενώ την εκδήλωση σχολίασε ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος​​.
Ο προϊστάμενος του Ιερού ναού π. Λάμπρος Ανδρεάκης καλωσόρισε τους παρισταμένους, ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορωνίας κ. Παντελεήμονα,​ καθώς και τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο.
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα της εκδηλώσεως καθώς και τους λόγους που συνέτρεξαν για την επιλογή των συγκεκριμένων έργων.
Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης ο π. Λάμπρος κάλεσε τον Άρχων Μουσικοδιδάσκαλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Διαμαντή Μαυραγάνη να μιλήσει για την γνωριμία του με τους Μουσικοδιδασκάλους Εμμανουήλ Φαρλέκα, Νικολάου Χρυσοχοϊδου και με τον Μακαριστό Μητροπολιτη Κοζάνης.
Την εκδήλωση έκλεισε, κατόπιν παροτρύνσεως του π. Λάμπρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνίας κ. Παντελεήμων μεταφέροντας τις ευλογίες και την αγάπη Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλαδος κ. Ιερωνύμου και συνεχάρη όλους για την άρτια διοργάνωση αυτής της μουσικής εκδήλωσης.
Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο γνωστός Μουσικοδιδάσκαλος, Πρωτοψάλτης, Χοράρχης και Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων, Κωνσταντίνος Ρούτουλας. 
Αξίζει να σημειωθεί ο Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος τόσο από Ιερωμένους όσο και από πιστούς οι οποίοι τελειώνοντας η εκδήλωση ευχαρίστησαν τους συμμετέχοντες με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.
Πηγή: romfea.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ