ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ναυπλίου: Η Δημοτική Αρχή υπερηφανεύεται πως δε χρωστάει αφού χαρατσώνει τη λαϊκή οικογένεια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:00:00 π.μ. | |
Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ναυπλίου: Η Δημοτική Αρχή υπερηφανεύεται πως δε χρωστάει αφού χαρατσώνει τη λαϊκή οικογένεια
Τα προηγούμενα χρόνια συζητήθηκαν στο Δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου σημαντικά θέματα όπως η διαχείριση απορριμμάτων, το εργοστάσιο αφαλάτωσης, τα δημοτικά τέλη κ.α. Θέματα, που ενώ θα έπρεπε να είχαν σχέση με τη βελτίωση της ζωής των πολιτών του δήμου Ναυπλίου, αξιοποιήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τη δημοτική αρχή αλλά και τις άλλες παρατάξεις για την ενίσχυση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Κανείς τους δε έχει βγάλει και συνεχίζει να μην βγάζει τσιμουδιά για την υπάρχουσα κατάσταση. Κάνουν πως δε βλέπουν τη σήψη του σημερινού συστήματος που φέρνει στους λαούς περισσότερη εκμετάλλευση, φτώχια, ανεργία, πολέμους.

Ψάχνουν τις αιτίες μόνο στα πρόσωπα και τις επιλογές τους. Κρύβουν έντεχνα από τους πολίτες ότι στις σημερινές συνθήκες της απελευθερωμένης αγοράς ο κάθε μονοπωλιακός όμιλος τύπου ΤΕΡΝΑ αποφασίζει το αν, πότε και που θα επενδύσει σύμφωνα με το κέρδος και του και όχι τις πραγματικές ανάγκες του λαού. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται πάντα και οι εκάστοτε κυβερνήσεις, υλοποιώντας κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της Ε.Ε έχοντας βέβαια σημαντικό βοηθό τη δημοτική αρχή. Καμία κυβέρνηση και κανένας δήμος δεν μπορεί να υποχρεώσει το κεφαλαίο να επενδύσει και να λειτουργήσει με όρους που αντιστρατεύονται την κερδοφορία του, βέβαια αυτό είναι και κάτι που δε θέλουν άλλωστε καθώς είναι πολιτικοί υπηρέτες τους και έχουν κοινή γραμμή πλεύσης.

Έτσι και η δημοτική αρχή στο Δήμο Ναυπλίου δε διεκδικεί και δεν αγωνίζεται για έργα που θα καλύπτουν τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες και κατασπαταλά χιλιάδες ευρώ για έργα ενίσχυσης του κεφαλαίου. Αντίθετα , για τα αντιπλημμυρικά έργα έχει στο τεχνικό του πρόγραμμα μερικές χιλιάδες ευρώ, για τη συντήρηση 55 σχολικών μονάδων έχει 33.5000 ευρώ (6000 για κάθε μονάδα το χρόνο), για την αγορά οικοπέδου για την ανέγερση Δημοτικού Σχολείου, που για δεκαετίες έχει ανάγκη ο δήμος, είναι ελάχιστα και σε πολλά από αυτά δεν δίνει ούτε ευρώ. Δεν υπάρχουν αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας για αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου που τόσο έχει ανάγκη. Το χειρότερο είναι ότι δεν μπαίνουν καν ως στόχοι καθώς δεν έχουν ανταποδοτικό όφελος. Επιπλέον οι βρώμικες παραλίες και οι ανύπαρκτοι ελεύθεροι χώροι αποδεικνύουν τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής. Τέλος το ακριβό νερό και οι απροστάτευτες πηγές Λέρνης και Αμυμώνης δείχνουν το στόχο να περάσει και το νερό στα χέρια ιδιώτη. Και απέναντι σε όλα αυτά έχουμε τα υπέρογκα δημοτικά τέλη που συνεχώς αυξάνονται.

Η υποχρηματοδότηση από την Ε.Ε, τις εκάστοτε κυβερνήσεις και η απουσία προσλήψεων στο Δήμο, δημιουργεί μια εκρηκτική κατάσταση στις περισσότερες υπηρεσίες του Δήμου. Έτσι η Δημοτική Αρχή υπερηφανεύεται πως δε χρωστάει αφού χαρατσώνει τη λαϊκή οικογένεια όλο και περισσότερο. Αυτό θέλει και η κεντρική κυβέρνηση για αυτό κρατάει σε ισχύ 600 εφαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους. Δίνει αρμοδιότητες στην τοπική διοίκηση χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση. Γι αυτό και εμείς τονίζουμε πως στην τοπική εφαρμόζονται πρώτα όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι με απόλυτη συναίνεση.

Σαν ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ρωτάμε: Δώσανε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το 2017 και προβλέπονται και για το 2018 το ίδιο, σε εκθέσεις, εκδηλώσεις βιτρίνας, εκθέσεις σκαφών, στη διεξαγωγή ενός εντελώς εμπορευματοιημένου Μαραθώνιου, σε υπερβολικούς στολισμούς και σχολείο που ακόμα δεν έχουν χτίσει. Κατασπαταλήθηκαν χρήματα και εμείς αναρωτιόμαστε η λαϊκή οικογένεια που ωφελήθηκε; Τι τους εμποδίζει να ενισχύσουν οικονομικά τους παιδικούς σταθμούς ώστε να καταργηθούν τα τροφεία; Τι τους εμποδίζει να συντηρήσουν καλύτερα αθλητικές εγκαταστάσεις; Τι τους εμποδίζει να ενισχύσουν τις δομές και τις υπηρεσίες του Δήμου; Οι πολιτικές επιλογές που κάνουν που είναι ξεκάθαρα πλέον για την ενίσχυση του κεφαλαίου και όχι για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Τι τους εμποδίζει να αντισταθούν μαζί και με άλλους δήμους στις αντιλαϊκές επιλογές της Περιφέρειας και της κυβέρνησης όσον αφορά στη διαχείριση του νερού, των απορριμμάτων, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας; Οι κομμουνιστές δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι πρωτοστατούν και συγκρούονται για όλα αυτά παρόλα αυτά τους σέρνουν κάθε λίγό στη δικαιοσύνη από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη ανοχή βέβαια και των υπολοίπων αστικών κομμάτων.

Εμείς λέγαμε και επαληθευτήκαμε πως οι δήμοι είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης. Μαζί σχεδιάζουν και υλοποιούν το τι συμφέρει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι με τα ΣΔΙΤ, με το μεγάλο ψέμα της δήθεν «δίκαιης ανάπτυξης», με τα ματωμένα πλεονάσματα, με τις άθλιες εργασιακές σχέσεις. Είναι με όλα αυτά γιατί μόνο σε τέτοιο έδαφος θα έρθουν οι επενδύσεις που αυτοί οραματίζονται.

Εμείς πιστεύουμε πως το 2018 μπορεί να γίνει χρονιά ελπίδας και ανάτασης αν στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές ο κόσμος αγωνιστεί συλλογικά για την ικανοποίηση των σύγχρονών αναγκών του. Αν αγωνιστεί για τις κλεμμένες απώλειες στα δικαιώματά του, τότε θα μπουν οι βάσεις για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις μιας αναγκαίας ριζικής ανατροπής
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ