ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Ευθυμίου "Μόνο Λίγα Χιλιόμετρα, Ιστορίες για την Ιστορία" στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:32:00 μ.μ. | |
Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Ευθυμίου "Μόνο Λίγα Χιλιόμετρα, Ιστορίες για την Ιστορία" στο Ναύπλιο
Για τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας η νέα χρονιά ξεκινά με τον γνωστό δυναμισμό και την πολυποίκιλη δραστηριότητα που είναι πλέον στοιχεία γνωστά σε όλους.

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας και οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο της κ. Μαρίας Ευθυμίου (σε συνεργασία με τον κ. Μάκη Προβατά)

Μόνο λίγα χιλιόμετρα, Ιστορίες για την Ιστορία. Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 6 μ.μ. στο Βουλευτικό.

Το βιβλίο παρουσιάζουν ο κ. Κωνσταντίνος Χελιώτης, Πρόεδρος του Ναυπλιακού Ιδρύματος Ιωάννης Καποδίστριας και ο κ. Νικόλαος Μπουμπάρης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας. Μαζί τους θα είναι και οι συγγραφείς.

Είμαστε βέβαιοι πως για μια ακόμα φορά η αργολική κοινωνία θα αγκαλιάσει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Σας περιμένουμε όλους!

Η κ. Ευθυμίου γεννήθηκε στην Λάρισα. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, από το οποίο έλαβε και τα μεταπτυχιακά της διπλώματα καθώς και τον τίτλο της διδάκτορος. Από το 1981 είναι μέλος του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, στο οποίο διδάσκει Ελληνική Ιστορία της περιόδου της Τουρκοκρατίας και της Επανάστασης του 1821 καθώς και Παγκόσμια Ιστορία. Το 2013 τιμήθηκε από τον τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια με το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας. Ο κ. Προβατάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1999 κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές, τώρα εργάζεται στον Athens Voice Radio. Συνεργάζεται επίσης με το περιοδικό Ι΢ΣΟΡΙΑ. Έχει πάρει συνεντεύξεις από κορυφαίους στοχαστές, όπως οι Eric Hobsbawm, Norman Davies, Dario Fo, Noam Chomsky. Σελίδα 2 από 2 Για τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας η νέα χρονιά ξεκινά με τον γνωστό δυναμισμό και την πολυποίκιλη δραστηριότητα που είναι πλέον στοιχεία γνωστά σε όλους. Είμαστε βέβαιοι πως για μια ακόμα φορά η αργολική κοινωνία θα αγκαλιάσει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Σας περιμένουμε όλους!

 Για το Δ.Σ. 

         Ο Πρόεδρος                  Η Γραμματέας 
Νικόλαος Μπουμπάρης    Κωνσταντίνα Πατούρα
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ