ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Οι αριθμοί εκδικούνται

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:26:00 μ.μ. | |
Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Οι αριθμοί εκδικούνται
 Η Νέα Δημοκρατία, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης από την Κυβέρνηση και την προετοιμασία της οριστικής εξόδου της χώρας από την επιτροπεία, έχει χάσει πια κάθε στοιχείο αξιοπιστίας και πολιτικής σοβαρότητας. Διαφορετικά, πώς να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός ότι επικαλείται στοιχεία που την εκθέτουν ανεπανόρθωτα, προκαλώντας τη κοινή λογική…

Επικαλείται, δηλαδή, τα Ειδικά Τεύχη της «ΕΡΓΑΝΗ» για τα έτη 2015 και 2017, για να εμφανίσει δήθεν αύξηση φορέων του Δημοσίου, από 227 σε 374.
Μόνο που ξέχασαν να ανασύρουν από τα συρτάρια τους το ίδιο δελτίο και για το 2014, σύμφωνα με το οποίο ο αριθμός των φορέων του Δημοσίου ήταν 967.
Με βάση, λοιπόν τα μαθηματικά της ΝΔ, προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το που ανέλαβε την Κυβέρνηση κατήργησε 740 (967 – 227)  φορείς του Δημοσίου.
Όμως, επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι και κάποιοι είμαστε και πολιτικά σοβαροί, είναι γνωστό ότι το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» δεν μετρά φορείς του Δημοσίου, ούτε δημοσίους υπαλλήλους, αλλά φορείς που απασχόλησαν περιστασιακά εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.
Η αλήθεια, λοιπόν, έχει ως εξής: οι φορείς του Δημοσίου καταγράφονται από την ΕΛΣΤΑΤ (Ανεξάρτητη Αρχή) και το προσωπικό του Δημοσίου από την «Απογραφή», δηλαδή το ηλεκτρονικό Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού, που είναι ελεύθερα προσβάσιμο και σύμφωνα με το οποίο:
ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
·Δεκέμβριος 2014: 576.856
·Οκτώβριος 2017: 566.763
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό
· Δεκέμβριος 2014: (Αγνοούνται… αόρατοι).
·Δεκέμβριος 2015: 48.084
·Οκτώβριος 2017: 47.472
Παρότι η Κυβέρνηση προχώρησε σε στοχευμένες προσλήψεις στις δομές του κοινωνικού κράτους, που η ΝΔ διέλυσε, ωστόσο αυτές έγιναν με ορθολογικό τρόπο και διατήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας. Μάλιστα, η αξιοπιστία των στοιχείων έχει αναγνωριστεί από τους Θεσμούς, παρά τη σπέκουλα παραπληροφόρησης, που οργανώνεται καθημερινά σε βάρος των συμφερόντων της χώρας.
Καταλαβαίνουμε την απόγνωση των στελεχών της ΝΔ, δεδομένου ότι η υλοποίηση της ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση τυγχάνει της απολύτου αποδοχής της ελληνικής κοινωνίας, όσο και των ευρωπαϊκών θεσμών και οργάνων.
Δεν είναι, όμως, λόγος να εφεύρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης νέους μαθηματικούς τύπους και θεωρήματα. Ας μείνουν σε αυτά που ξέρουν και υπηρετούν με συνέπεια: συναρτήσεις τύπου 4:2:1, προσλήψεις κουμπάρων, κολλητών, αφισοκολλητών και «αρίστων», αρκεί να περνούν έξω από την πόρτα του κόμματος.
Παρά την προσπάθεια κατασυκοφάντησης, προχωρούμε ακάθεκτοι στην ανασυγκρότηση του κράτους, βασικοί πυλώνες της οποίας αποτελούν η αποκομματικοποίηση του κράτους, η απλοποίηση και ψηφιοποίηση των διαδικασιών προς όφελος πολιτών και επιχειρήσεων και η ενίσχυση κρίσιμων τομέων του κοινωνικού κράτους. 
 Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ