ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Ανεβαίνει η στάθμη του Σηκουάνα - Απομακρύνονται οι κάτοικοι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:11:00 μ.μ. |
Ανεβαίνει η στάθμη του Σηκουάνα - Απομακρύνονται οι κάτοικοι
Σχεδόν 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην περιοχή του Παρισιού και οι αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για τον κίνδυνο να σημειωθούν πλημμύρες καθώς η στάθμη του Σηκουάνα αυξήθηκε περαιτέρω σήμερα.

Ο Μισέλ Ντελπιές, επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού, γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους ότι περίπου 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην περιοχή Ιλ ντε Φρανς που περιλαμβάνει τη γαλλική πρωτεύουσα και τα προάστιά της.

Τα νερά θα αργήσουν να φύγουν», πρόσθεσε ο Ντελπιές

Η στάθμη του Σηκουάνα αναμένεται να φθάσει αργότερα σήμερα ή τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στα επίπεδα που είχαν οδηγήσει σε παρόμοιες πλημμύρες το 2016, ανακοίνωσαν οι αρχές. Η άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα έχει ήδη κάνει να πλημμυρίσουν παρόχθιοι δρόμοι περιπάτου στο Παρίσι και υποχρέωσε το μουσείο του Λούβρου να κλείσει μια έκθεση ισλαμικής τέχνης στο υπόγειο.

Επίσης προκάλεσε τη διακοπή της κυκλοφορίας των γνωστών τουριστικών πλοιαρίων «Bateaux Mouches», ενώ κύκνοι κολυμπούν πλέον σε σημεία όπου συνήθως υπάρχει οδόστρωμα. Ακόμη και αρουραίοι έχουν αναγκαστεί να βγουν στους δρόμους του Παρισιού εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων του ποταμού.

Πλημμύρες είχαν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο Παρίσι το 1910, όταν η στάθμη του Σηκουάνα είχε φθάσει τα 8,65 μέτρα.

Πηγή: tovima.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ