ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

ΔΙΕΚ Επιδαύρου: «Φυτώριο» για νέους Τυροκόμους, λιθοξόους και μελισσοκόμους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:22:00 μ.μ. |
ΔΙΕΚ Επιδαύρου: «Φυτώριο» για νέους Τυροκόμους, λιθοξόους και μελισσοκόμους
 Ουσιαστική εκπαίδευση, κατάρτιση και εμπειρίες, παρέχει το ΔΙΕΚ Επιδαύρου, σε σπουδαστές και σπουδάστριες, που φοιτούν στα τμήματα του.

Η πρώην Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιδαύρου και σήμερα, Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο ( μεταξύ Ναυπλίου-Λυγουριού), στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Γυμνασίου και δίνει την δυνατότητα, σε πάνω από 150 νέους ανθρώπους, να εξειδικευθούν στον τομέα που τους ενδιαφέρει.

Στην ΕΡΤ Τρίπολης, που σήμερα έκανε επιτόπιο ρεπορτάζ εκεί, μίλησε η διευθύντρια του ΔΙΕΚ, Δώρα Αντωνοπούλου, η οποία ανέλυσε τις επιμέρους ειδικότητες όπως η μελισσοκομία η τυροκομική-γαλακτοκομική τέng>χνη αλλά και η λιθοξοία , ένα τμήμα που δεν υπάρχει σε άλλο
δημόσιο ΙΕΚ.

Στους σύγχρονους και άνετους χώρους, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν, αλλά και να κάνουν πρακτική άσκηση αποκτώντας, εν τέλει, την πιστοποίηση που θα τους χρειαστεί στην αναζήτηση εργασίας.

Όπως τόνισε ο υποδιευθυντής του ΔΙΕΚ Επιδαύρου, Παναγιώτης Καμπόσος, «οι σπουδαστές έρχονται από διάφορα μέρη της Αργολίδας – Πελοποννήσου και απόλυτα εξειδικευμένοι –όσο και έμπειροι- καθηγητές, διδάσκουν στις διάφορες ειδικότητες».

Κατά καιρούς, παρουσιάζονται εργασίες των εκπαιδευόμενων, σε διάφορες εκδηλώσεις ενώ, μέσα από τα μαθήματα, δίνονται κίνητρα και ευκαιρίες, για νέες –καινοτόμες -ιδέες και εφαρμογές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το ΔΙΕΚ Επιδαύρου, βρίσκεται σε μια αγροτική περιοχή, όπου αναπτύσσεται έντονα η τυροκομία, αλλά και η μελισσοκομία, γεγονός που ευνοεί τον συνδυασμό θεωρίας και πράξης, στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.

Γιάννης Γαλανόπουλος
Πηγή: ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ