ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Στο έλεος των μποφόρ η χώρα: Πτώσεις δένδρων, διακοπές ρεύματος και ακυβέρνητα πλοία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:41:00 π.μ. |
Στο έλεος των μποφόρ η χώρα: Πτώσεις δένδρων, διακοπές ρεύματος και ακυβέρνητα πλοία
 Μεγάλες δυσκολίες και καταστροφές σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα έχουν προκαλέσει οι δυνατοί άνεμοι πολλών μποφόρ που πλέον από χθες βράδυ, με αποκορύφωμα την... αποκόλληση από το λιμάνι του Πειραιά ενός παροπλισμένου πλοίου, αφού έσπασαν οι κάβοι που το κρατούσαν δεμένο.

Την ίδια στιγμή, περισσότερες από 40 κλήσεις για απομακρύνσεις αντικειμένων από δρόμους, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις τεντών, επικίνδυνες για διερχόμενους πολίτες, έχουν δεχτεί στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν την κινητοποίηση των πυροσβεστών που από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκονται στους δρόμους της Αττικής.

Λόγω των δυνατών ανέμων, σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια της της χώρας. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά για Αργοσαρωνικό μόνο με πλοία κλειστού τύπου και Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Εξασθένηση των ανέμων σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπεται από τις μεσημεριανές ώρες.

Άνεμοι οκτώ μποφόρ παρέσυραν παροπλισμένο πλοίο

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ανεξέλεγκτο ανοιχτά του Πειραιά πλέει το πλοίο «Παναγία Αγιάσου», καθώς έσπασαν οι κάβοι που το κρατούσαν δεμένο. Στο σημείο έχουν σπεύσει τρία ρυμουλκά.

Το πλοίο ήταν παροπλισμένο και αγκυροβολημένο, ωστόσο παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους, οι οποίοι φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Κοντά στο παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο βρίσκονται τρία ρυμουλκά, ενώ στο ένα από αυτά σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ επιβαίνει και ο αρχηγός του λιμενικού σώματος Σταμάτιος Ράπτης.

Όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ στελέχη των εταιρειών ρυμούλκησης, το πλοίο θα μπορέσει να δεθεί και να ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο του λιμανιού, αφού εξασθενήσουν οι άνεμοι.

«Έμεινε» στα ανοιχτά το «Νήσος Χίος» λόγω των θυελλωδών ανέμων


Προβλήματων συνέχεια από τα δυνατά μποφόρ που πνέουν σήμερα σε όλη τη χώρα, καθώς το πλοίο ''Νήσος Χίος'' έμεινε στα ανοιχτά της Λήμνου. 

Στις 6 το πρωί αναμένονταν να προσεγγίσει το λιμάνι της Μύρινας το πλοίο «Νήσος Χίος», το οποίο αναχώρησε εχθές το βράδυ από Λαύριο εκτελώντας το προγραμματισμένο του δρομολόγιο.

Όπως πληροφορούμαστε όμως, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το πλοίο άλλαξε ρότα και αυτή την ώρα βρίσκεται ανοιχτά της Αγίας Ειρήνης, αφού εκεί κατάφερε να βρει απάγκιο.

Το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο, με τους 45 ταξιδιώτες να βλέπουν στεριά χωρίς όμως να μπορούν να προσεγγίσουν.

Δυνατοί αέρηδες στη Φθιώτιδα: Δέντρο έπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ από τον δυνατό αέρα

Τη μανία των αέρηδων γνώρισε το απόγευμα και το βράδυ της Τετάρτης, η δυτική και κεντρική Φθιώτιδα με πολλές καταστροφές, σε σκεπές, δέντρα, τέντες και διάφορες άλλες πρόχειρες κατασκευές.

Συναγερμός σημειώθηκε στην ΠΥ Λαμίας για πτώση δέντρου που προκάλεσε ζημιά στα ηλεκτροφόρα καλώδια της γραμμής του ΟΣΕ λίγο μετά το Λιανοκλάδι, αρπάζοντας φωτιά και βυθίζοντας στο σκοτάδι τις αποθήκες με τα καύσιμα του Σταθμού. Το σημείο ήταν εξαιρετικά δύσβατο και οι πυροσβέστες προχώρησαν και σε καθαρισμό του χώρου από τα κομμάτια του δέντρου που δημιουργούσαν προβλήματα προκειμένου να ξαναδοθεί και πάλι ρεύμα στις εγκαταστάσεις από συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ.

Μάλιστα, από το απόγευμα της Τετάρτης. το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας, κυρίως για πτώσεις δέντρων, που σε ορισμένες περιπτώσεις δημιούργησαν πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Κρήτη: Διακοπές στην ηλεκτροδότηση - Πτώσεις δέντρων και απαγόρευση απόπλου


Προβλήματα έχουν δημιουργήσει οι θυελλώδεις άνεμοι που επικράτησαν απο το βράδυ της Τετάρτης και στην Κρήτη. Από τους ανέμους στο νησί σημειώθηκαν μικροδιακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ η Πυροσβεστική στην διάρκεια της νύχτας χρειάστηκε να επέμβει στ τρεις περιπτώσεις κοπής δέντρων. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 8 ως 9 μποφόρ. Τα δρομολόγια απο τον Πειραιά προς την Κρήτη εκτελέστηκαν κανονικά, αλλά το πρωί απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των σκαφών απο τα λιμάνια του νησιού.

Θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν από αργά το βράδυ της Τετάρτης και το νομό Ηλείας. Η ένταση των ανέμων φτάνει και τα 6 μποφόρ

Πηγή: newpost.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ