ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Ανδριανός στη εκδήλωση της ΔΗΜ Τ.Ο. Ερμιονίδας της Ν.Δ.: Δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να ξεφύγει από την σκληρή κριτική για την οικονομικής τους πολιτικής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:00:00 π.μ. | |
Ανδριανός στη εκδήλωση της ΔΗΜ Τ.Ο. Ερμιονίδας της Ν.Δ.: Δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να ξεφύγει από την σκληρή κριτική για την οικονομικής τους πολιτικής
  Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, στην ομιλία του στην εκδήλωση της Δημοτικής Τ.Ο. Ερμιονίδας της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία σε σας και τις οικογένειές σας. Και βεβαίως, καλή δύναμη στον κοινό μας αγώνα για την πατρίδα, την κοινωνία και την παράταξή μας. Και θέλω να καλωσορίσω θερμά στην Ερμιονίδα και την Αργολίδα μας τον φίλο και συναγωνιστή Χρίστο Δήμα με τον οποίο έχουμε από κοινού αγωνιστεί για μια μακρά σειρά από θέματα που απασχολούν τον τόπο μας.

Όλοι οι Έλληνες βλέπουν και κατανοούν σήμερα τις απεγνωσμένες προσπάθειες της Κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση από τα καταστροφικά αποτελέσματα της οικονομικής της πολιτικής. Αυτοί που πριν από λίγες μέρες μιλούσαν για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, σήμερα, διαπιστώνοντας ότι ούτε αυτό το παραμύθι τους βγαίνει, χρησιμοποιούν με τρόπο εξαιρετικά επικίνδυνο τα εθνικά θέματα πιστεύοντας ότι έτσι θα δημιουργήσουν ρήγματα στη Νέα Δημοκρατία.

Υπολόγισαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί η δική μας θέση είναι μία, είναι σταθερή και, όπως ταιριάζει στη ιστορία και τις αρχές τις παράδοσής μας, προσηλωμένη στο εθνικό συμφέρον. Είμαστε ξεκάθαροι και αμετακίνητοι: Δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς την ρητή, δεσμευτική και οριστική αποκήρυξη των αλυτρωτικών αξιώσεων της γείτονος. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση που θα αφήνει υπόνοιες για δήθεν ύπαρξη μακεδονικού έθνους. Μακεδονικό έθνος δεν υπάρχει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε ξεκάθαρα: Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς.

Ούτε βεβαίως, από την άλλη θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να ξεφύγει από την σκληρή κριτική για τα αποτελέσματα της οικονομικής τους πολιτικής: Γιατί αυτοί είναι εκείνοι που δεσμεύτηκαν για νέα σκληρά μέτρα που υπερβαίνουν όχι μόνο τον Αύγουστο, αλλά και τη κυβερνητική τους θητεία. Αυτοί είναι που δέσμευσαν τη δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο με ξένη μάλιστα διοίκηση για 99 χρόνια. Αυτοί είναι που με τη πολιτική τους έκαναν την Ελλάδα τη μόνη χώρα που έπεσε κάτω από τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2017 την ώρα που όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες τους υπερέβησαν.

Και εννοείται πως δεν θα τους επιτρέψουμε να ρίξουν στάχτη στα μάτια των Ελλήνων, όπως με το φιλοδώρημα του μερίσματος που δεν φτάνει να καλύψει καν την απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν οι οικονομικά αδύναμοι τα τελευταία τρία χρόνια.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να χωρίσουν τους Έλληνες σε προσκείμενους και μη στην κυβέρνηση, όπως έκαναν με τις καταργήσεις και τις μειώσεις στα επιδόματα των τριτέκνων και των πολυτέκνων, όπου έφτασαν να βαφτίζουν εύπορες τις τρίτεκνες ελληνικές οικογένειες με εισόδημα 13.500 ευρώ.

Ο ίδιος ο σημερινός Πρωθυπουργός υποσχόταν πριν τις εκλογές του 2015 στους πολυτέκνους την αποκατάσταση των αδικιών και των απωλειών εισοδημάτων και κατέθετε ερωτήσεις στη βουλή με τίτλο “εμπαιγμός και καταδίκη στη φτώχεια των τρίτεκνων και των πολύτεκνων οικογενειών από την κυβέρνηση”. Σήμερα κάνει τα ακριβώς αντίθετα απ' όσα υποσχόταν, καθώς στους υπολογισμούς του οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι δεν ανήκουν στο πρωτεύον ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεν ανήκει και ο αγροτικός κόσμος, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι ένστολοι, οι ευσυνείδητοι Δημόσιοι Υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως επενδύουν στην πόλωση, την όξυνση και τον διχασμό, στη μετατροπή των Ελλήνων σε επαίτες κρατικών φιλοδωρημάτων και εξαρτώμενους από την απλοχεριά της εκάστοτε κυβέρνησης.

Η δική μας πρόταση είναι η εντελώς αντίθετη, και είναι η μόνη αποδεδειγμένα ικανή να φέρει την προκοπή και την ευημερία: εμείς προτείνουμε τη μείωση αντί για τη διαρκή αύξηση των φόρων, των επιβαρύνσεων και των εμποδίων, την ενθάρρυνση αντί για το διώξιμο των επενδύσεων, εγχώριων και ξένων, την ουσιαστική στήριξη όσων πραγματικά έχουν ανάγκη, όχι με φιλοδωρήματα αλλά πρώτα απ' όλα με μια πολιτική που θα ενθαρρύνει τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας, την ενίσχυση και όχι τη διάλυση της παιδείας, την απελευθέρωση και όχι την υποταγή των δημιουργικών δυνάμεων των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Και βεβαίως με την υλοποίηση όλων των αναγκαίων έργων υποδομής και ανάπτυξης, όπως εδώ στην Αργολίδα κατεξοχήν τον Ανάβαλο. Όλοι βλέπουμε τις καθυστερήσεις ιδιαίτερα στην επέκταση προς Ερμιονίδα, καθώς βαδίζουμε πλέον στον τέταρτο χρόνο ενώ έχουν παραληφθεί οι σχετικές μελέτες και είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης από το 2014. Ξανά έθεσα με Ερώτηση που υπέβαλα αυτές τις μέρες το ζήτημα στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Υποδομών και Μεταφορών ζητώντας να δεσμευτούν ρητά για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου. Γιατί οι προφορικές δεσμεύσεις των Υπουργών, όπως κατά την επίσκεψη του κ. Αποστόλου στην Αργολίδα δεν αρκούν για να φέρουν το νερό στις καλλιέργειες.

Αυτή είναι λοιπόν η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας: να δυναμώσουμε την απήχηση της πρότασης μας αυτής. Να φέρουμε τους ανθρώπους που συνειδητοποιούν την ανάγκη μιας νέας στρατηγικής για την Ελλάδα κοντά μας. Να απαντήσουμε πειστικά στις παρατηρήσεις τους, να διαλύσουμε τις επιφυλάξεις τους, να δώσουμε τη μάχη με τις θέσεις και τα επιχειρήματά μας, ενάντια στον λαϊκισμό, τη λάσπη και τη συνθηματολογία.

Σ' αυτή την προσπάθεια, η Αργολίδα είναι βέβαιο πως ξανά θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Ο τόπος μας όπως πάντα θα πρωταγωνιστήσει στην κοινή προσπάθεια για την Ελλάδα και την κοινωνία, στον αγώνα που σύντομα θα φέρει ξανά τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ