ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Εννέα βραβεία για μαθητές της Αργολίδας από την Eurobank - Πρωτιά για την Γεωργία Αγγέλη από το 1ο Γενικό Λύκειο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:05:00 μ.μ. |
Εννέα βραβεία για μαθητές της Αργολίδας από την Eurobank - Πρωτιά για την Γεωργία Αγγέλη από το 1ο Γενικό Λύκειο Άργους
 Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, βράβευσε η Eurobank στην Τρίπολη, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank, με 15 συνεχή χρόνια εφαρμογής.

Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν στις 26 Ιανουαρίου 2018.

Ο όμιλος Eurobank έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχουν βραβευθεί συνολικά 16.835 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα.

Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το Πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Αρκαδίας Κωνσταντίνος Βλάσης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Πατέρας Σωτήριος Αθανασούλιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας Ιωάννης Κατσίρης, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσιος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης Δημήτριος Γιώτης, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Σπύρος Βρέντας, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Σωτήριος Παπαδημητρίου, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρέστησαν επίσης ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Ανδρέας Χρυσανθακόπουλος, ο Διοικητής του 11ου Συντάγματος Πεζικού Τρίπολης Συνταγματάρχης Θεόδωρος Δρακόπουλος, καθώς πολλοί ακόμα παράγοντες της εκπαίδευσης και της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Βουλευτής Αρκαδίας Κωνσταντίνος Βλάσης ο οποίος τόνισε το πόσο σημαντική είναι η επιβράβευση για τους μαθητές, και το συγκεκριμένο πρόγραμμα από την Eurobank που είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία που δίνει κίνητρο στους νέους να γίνουν ακόμα καλύτεροι. Συνεχάρη επίσης τους βραβευθέντες, σημειώνοντας ότι η αριστεία σημαίνει να προσπαθείς, να κοπιάζεις και να πετυχαίνεις.

Ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σημείωσε ότι οι βραβευθέντες μαθητές φαίνεται να έχουν ήδη βρει το δρόμο τους και τους ευχήθηκε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες, ενώ συνεχάρη τους γονείς και τους καθηγητές που συνέβαλαν στη διάκριση των παιδιών.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Πατέρας Σωτήριος Αθανασούλιας ανέφερε ότι η εκκλησία βρίσκεται πάντα κοντά στους μαθητές και συνεχάρη τα παιδιά για τη διάκρισή τους και την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της.

Ακολούθως, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας συνεχάρη την Τράπεζα που σε μια εποχή που διακρίνεται από κρίση αξιών, εξακολουθεί να επιβραβεύει την αριστεία. Απευθυνόμενος στους μαθητές ανέφερε ότι έχουν μπροστά τους λεωφόρους επιτυχίας και κατάρτισης, ενώ συνεχάρη τους καθηγητές που καλλιέργησαν άξιους ανθρώπους και τους γονείς που μοιράστηκαν τους κόπους των παιδιών.

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Σπύρος Βρέντας ανέφερε ότι η βράβευση αυτή είναι τιμή για την πόλη της Τρίπολης, και συνεχάρη την Eurobank που στέκεται σταθερά στο πλευρό των νέων, ενώ παρότρυνε τους νέους να παραμείνουν και να δραστηριοποιηθούν στον τόπο τους, την Πελοπόννησο και να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσιος Παπαδόπουλος συνεχάρη την Τράπεζα που με προσήλωση επενδύει στην αξία της Παιδείας και την επιβράβευση των άριστων. Απευθυνόμενος στους αριστούχους ανέφερε μέσα από αυτό το πρόγραμμα δικαιώνονται οι κόποι των παιδιών, που τελικά τους οδηγούν στην γνωστική επάρκεια και τους ευχήθηκε πολλές ακόμα επιτυχίες.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Ανδρέας Χρυσανθακόπουλος, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, τόνισε ότι η πρωτοβουλία της Eurobank να επιβραβεύει τους αριστούχους μαθητές για την επίτευξη των στόχων τους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ανέφερε ότι η χώρα μας προσδοκά την ανάπτυξη από όλους τους διακριθέντες νέους και σημείωσε το πόσο σημαντική είναι η βοήθεια των γονέων και των καθηγητών.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18.000 μόρια. Συγκεκριμένα, στο Νομό Αρκαδίας στο 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης για την Παναγιώτα Παπαδημητρίου, στο Νομό Αργολίδας στο Γενικό Λύκειο Αγίας Τριάδας για την Ελευθερία Νικολίτσα, στο Νομό Ηλείας στο Γενικό Λύκειο Λεχαινών για τον Δημήτριο Βόσσο, στο Νομό Κορινθίας στο Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Homo Educandus - Αγωγή για τον Νικόλαο-Ρωμανό Ζερβό, στο Νομό Λακωνίας στο 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης για τον Χρήστο Μουτή, καθώς και στο Νομό Μεσσηνίας στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας για τον Ιωάννη Κωνσταντόπουλο.

Τέλος, στην ομιλία του, ο Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Νότιας Αττικής, Πειραιώς & ΝΑ Πελοποννήσου, κ. Νίκος Λαναράς τόνισε ότι: «Η επιτυχία του Προγράμματος ανήκει κυρίως στους μαθητές, τους γονείς, την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τις τοπικές κοινωνίες που διαχρονικά στηρίζουν και αναγνωρίζουν τη δέσμευση των ανθρώπων της Eurobank στην επιβράβευση της άοκνης προσπάθειας και της αριστείας. Μια δέσμευση που παραμένει ισχυρή και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών αποδεικνύοντας έμπρακτα την προτεραιότητα που δίνει η Eurobank στην Παιδεία και στην ανάδειξη αξιών όπως η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή. Η προσπάθεια όλων των παιδιών που έχουμε βραβεύσει σε αυτά τα 15 χρόνια είναι για την Τράπεζα το πιο σημαντικό κεφάλαιο αισιοδοξίας και αποτελεί κινητήριο δύναμη προκειμένου να συνεχίσουμε να επενδύουμε όχι μόνο στον τομέα της Παιδείας αλλά και στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας».

Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας έλαβαν οι εξής:

1. Γεωργία Αγγέλη από το 1ο Γενικό Λύκειο Άργους

2. Ευθυμία Αλειφέρη από το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας

3. Ευάγγελος – Παναγιώτης Αλεξανδρής από το ΕΠΑΛ Σπάρτης

4. Σωτήριος Αποστολόπουλος από το Γενικό Λύκειο Φιλιατρών

5. Ευσταθία-Δήμητρα Βαγγοπούλου από το Γενικό Λύκειο Νεμέας

6. Δημήτριος Βόσσος από το Γενικό Λύκειο Λεχαινών

7. Ευάγγελος Γεωργίου από το 1ο Γενικό Λύκειο Kιάτου

8. Μαρία Γεωργοπούλου από το Γενικό Λύκειο Βαρθολομιού

9. Αικατερίνη Γεωργουλοπούλου από το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας

10. Ελένη Δήμα από το Γενικό Λύκειο Βραχατίου

11. Διονύσιος Δημητρέας από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Καλαμάτας - Εκπαιδευτήρια Μπουγά

12. Θεώνη Εξηνταβελώνη από το 6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας

13. Νικόλαος-Ρωμανός Ζερβός από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Homo Educandus - Αγωγή

14. Μαρία Φωτεινή Ζώγκου από το 3ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου

15. Μαρία Ιλεάνα Θεοφίλη από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Νέο Σχολείο"

16. Χρυσούλα Καλλιμάνη από το Γενικό Λύκειο Χιλιομοδίου

17. Ελένη-Ιωάννα Κανελλοπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης

18. Αριστείδης Κατσαούνιας από το Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας

19. Ράκσι Κόπο από το Γενικό Λύκειο Μελιγαλά

20. Μιχαήλ Κόσσυβας από το Γενικό Λύκειο Λεωνιδίου

21. Απόστολος Κουριώτης από το 2ο Γενικό Λύκειο Άργους

22. Χαραλαμπία Κρητικού από το 3ο Γενικό Λύκειο Πύργου "Pierre De Coubertin"

23. Απόστολος Κυρέζης από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Αριστοτέλειο

24. Ιωάννης Κωνσταντόπουλος από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας

25. Δημήτριος Λαμπρόπουλος από το 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου

26. Δημήτριος Λιακόπουλος από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου

27. Μαρία-Ευφροσύνη Λιβανού από το Γενικό Λύκειο Νεάπολης

28. Παναγιώτης Λιλής από το Γενικό Λύκειο Άστρους

29. Σπυρίδων Μαργαρίτης από το 1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας

30. Νικόλαος Μαρκόπουλος από το 3ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης

31. Αργυρούλα Μαχαίρα από το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου

32. Γεώργιος-Στέφανος Μεϊδάνης από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

33. Κωνσταντίνα Μενύχτα από το 4ο Γενικό Λύκειο Πύργου

34. Ιωάννης Μητσέλος από το 1ο Γενικό Λύκειο Πύργου

35. Βερενίκη Μόρσινκ-Παλούμπα από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

36. Χρήστος Μουτής από το 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

37. Παναγιώτα Μπάζιου από το Γενικό Λύκειο Μεγαλόπολης

38. Κλυταιμνήστρα Μπέλλιου από το Γενικό Λύκειο Τεγέας

39. Αγγελική Μπερούκα από το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου

40. Διονύσιος Μπιζύμης από το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσσήνης

41. Ανδρέας Μπουλούμπασης από το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

42. Δήμητρα Μπρέγιαννη από το Γενικό Λύκειο Πεταλιδίου

43. Νικόλαος Νεοφώτιστος από το 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας

44. Κωνσταντίνος –Στυλιανός Νικολακόπουλος από το Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων

45. Ελευθερία Νικολίτσα από το Γενικό Λύκειο Αγίας Τριάδας

46. Ευστράτιος Ντιγκιρλάκης από το 1ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου

47. Αλέξανδρος Ντόκος από το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου


48. Κωνσταντίνα – Αθανασία Ξιξή από το 3ο Γενικό Λύκειο Άργους

49. Γεωργία Παπαγιαννοπούλου από το Γενικό Λύκειο Πύλου

50. Λεωνίδας-Παναγιώτης Παπαδάκος από το Γενικό Λύκειο Γυθείου

51. Παναγιώτα Παπαδημητρίου από το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης

52. Θεοδώρα Πατρινού από το 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας

53. Παναγιώτης Παυλέρος από το 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

54. Γεώργιος Περόγαμβρος από το 2ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου

55. Ηλίας Πετρόπουλος από το 2ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης

56. Αφροδίτη Πέτρου από το Γενικό Λύκειο Λουτρακίου

57. Γρηγόριος Πλεμμένος από το 4ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου

58. Ευαγγελία Σιέμπου από το Γενικό Λύκειο Λεβιδίου

59. Μάριος Σούλη από το Γενικό Λύκειο Θουρίας

60. Μαρία-Ελένη Σουλιώτη από το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου

61. Γεώργιος Σπυρόπουλος από το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας

62. Ιουλία Σταυροπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας

63. Αθηνά Στεφανάκου από το Γενικό Λύκειο Μολάων "Θοδωρής Καλλιφατίδης"

64. Χριστίνα Μαρία Στολάκη από το Γενικό Λύκειο Ζαχάρως

65. Αλέξιος Συμεών από το 1o ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

66. Κωνσταντίνος Τερζής από το Γενικό Λύκειο Δερβενίου

67. Γεώργιος Τσίπουρας από το Γενικό Λύκειο Γερακίου

68. Κωνσταντίνος Χάιδας από το 1o ΕΠΑΛ Νεμέας


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ