ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Τα 10 μυστικά του ψήστη για την Τσικνοπέμπτη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:30:00 μ.μ. |
Τα 10 μυστικά του ψήστη για την Τσικνοπέμπτη
 H καλύτερη μέρα για μπάρμπεκιου είναι η Τσικνοπέμπτη. Πώς όμως θα καταφέρετε να μη γίνουν τα ψητά σας καρβουνιασμένα ή να μη μείνουν άψητα; Ποια είναι τα μυστικά του καλού ψήστη; Oδηγίες και συμβουλές για να είναι πετυχημένη η Τσικνοπέμπτη που θα οργανώσετε.

-Επιλέξτε μια ψησταριά με κάρβουνο.

-Η αληθινή απόλαυση έρχεται όταν το κρέας είναι καπνισμένο σε άγριο κάρβουνο από ξύλο δρυ, με προσανάμματα όπως κουκουνάρια, κληματόβεργες, ξερά κλαδιά από μυρωδικά όπως θυμάρι, δενδρολίβανο κτλ,

-Επιλέξτε κομμάτι κρέατος που έχουν πολύ λίπος. Το λίπος βοηθάει να μείνει το κρέας ζουμερό και έτσι κι αλλιώς καίγεται κατά το ψήσιμο.

-Τα στεγνά κομμάτια κρέατος θα γίνουν σκληρά, εκτός κι αν τα ψήσετε ελάχιστα, δηλαδή μείνουν εντελώς άψητα μέσα, αυτό που λέμε μπλε.

-Όλα τα λευκά κρέατα, χρειάζονται μαρινάρισμα πριν μπουν στην φωτιά για να νοστιμέψουν .

-Η σωστή φωτιά είναι ένα από τα πράγματα που θα δώσουν τέλειο αποτέλεσμα.
-Η σχάρα θα πρέπει να είναι πάντα καθαρή πριν την χρησιμοποιήσουμε και έτσι την ξύνουμε με σύρμα, μετά την απολυμαίνουμε με ξίδι ή λεμόνι και αφού κάψει καλά, πριν βάλουμε το κρέας πάνω την αλείφουμε με λίγο λάδι.

-Δεν τρυπάμε ποτέ μας το κρέας κατά την διάρκεια του ψησίματος, διότι έτσι χάνει τους χυμούς του.

-Το αναποδογυρίζουμε με τσιμπίδα.

-Μη βιαστείτε να γυρίσετε το κρέας. Θα γυρίσει εύκολα όταν έχει ψηθεί σωστά στην υπολογισμένη ώρα.

-Όταν το κρέας βγει από τα κάρβουνα, πρέπει να μείνει σκεπασμένο για 5-10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος, πριν σερβιριστεί έτσι ώστε όλα τα ζουμιά, που περιέχουν την νοστιμιά, να στερεοποιηθούν και πάλι μέσα στον ιστό του κρέατος.

Καλή όρεξη και καλή Τσικνοπέμπτη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ