ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών έως 120 δόσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:38:00 π.μ. |
Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών έως 120 δόσεις
 «Ανάσα» σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες αναμένεται να δώσει η ρύθμιση των οφειλών σε 120 δόσεις για την οποία η πλατφόρμα ανοίγει σήμερα.

Η ρύθμιση που είναι για χρέη έως 50.000 ευρώ αφορά χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς κι αρχιτέκτονες, δημοσιογράφους, οικονομολόγους και λογιστές, που ως φυσικά πρόσωπα (χωρίς πτωχευτική ικανότητα) έχουν εισόδημα από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Την Τετάρτη η εφαρμογή θα δέχεται αιτήσεις και για χρέη, επίσης έως 50.000 ευρώ, προς την εφορία. Μάλιστα, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους δημοσιοποίησε έγγραφο με συχνές ερωτήσεις κι απαντήσεις προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι και να ενταχθούν στη ρύθμιση, που υπό προϋποθέσεις προβλέπει διαγραφή έως και 85% των οφειλών από προσαυξήσεις και τόκους (95% για πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση), ελάχιστη δόση 50 ευρώ το μήνα και έως 120 δόσεις.

Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές προς το Δημόσιο ή και προς τα Ταμεία που είναι ήδη βεβαιωμένες κατά την 31η Δεκεμβρίου 2016 σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Μάλιστα, η υπαγωγή σε αυτήν συνεπάγεται την αυτοδίκαιη απώλεια τυχόν υφιστάμενων ρυθμίσεων για τις ίδιες οφειλές.

Οι αιτήσεις υπαγωγής θα γίνονται, από σήμερα ή από την Τετάρτη και έως τις 31/12/2018, ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους www.keyd.gov.gr και με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Προσοχή θα πρέπει να δώσουν όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση, καθώς αν οφειλέτης εντός του 2018 τη χάσει, δεν θα μπορεί να κάνει νέα αίτηση, καθώς χορηγείται άπαξ ανά οφειλέτη.

Σημειώνεται ότι Δημόσιο ή και τα Ταμεία δεν προτείνουν ρυθμίσεις, σε περίπτωση που διαθέτουν μελέτες βιωσιμότητας βάσει των οποίων το χρέος του οφειλέτη χαρακτηρίζεται μη βιώσιμο. Επίσης, δεν ρυθμίζονται χρέη από 20.000 ευρώ και πάνω, εφόσον ο οφειλέτης διαθέτει περιουσιακά στοιχεία των οποίων η συνολική αξία υπερβαίνει το 25πλάσιο της οφειλής.

Πηγή: kerdos.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ