ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Επιφυλάξεις Γραμματικόπουλου για την νέα μελέτη εκβάθυνσης του λιμανιού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:12:00 μ.μ. | | |
Επιφυλάξεις Γραμματικόπουλου για την νέα μελέτη εκβάθυνσης του λιμανιού
 Σοβαρές επιφυλάξεις ότι μπορεί να υπάρξουν και νέα προβλήματα στο έργο της εκβάθυνσης του λιμανιού διατύπωσε χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Γραμματικόπουλος κατά την συζήτηση της νέας μελέτης ύψους 5,5 εκ. €.

Πιο συγκεκριμένα ο Χρ. Γραμματικόπουλος έθεσε το θέμα του βάθους της λιμενολεκάνης ελιγμών, υποστηρίζοντας ότι τα -8,10 μ. βάθος που προβλέπονται στην μελέτη ενδεχομένως να μην επαρκούν και θα έπρεπε να είναι στα 9 μ. το βάθος δεδομένου ότι τα κρουαζιερόπλοια μήκους 200 μ. έχουν βύθιση 8 μ. και χρειάζονται και επιπλέον 1 μ. "αέρα".

Το δεύτερο ενδεχόμενο πρόβλημα στο οποίο αναφέρθηκε, σχετίζεται με την τιμή μονάδας των εκσκαφών. Εδώ τόνισε ότι η μελέτη προβλέπει μία ενιαία μέση τιμή μονάδας στα 6-7 €/μ3 για το σύνολο των εκσκαφών την στιγμή που τα βραχώδη εδάφη έχουν κόστος εκσκαφής στα 25 €/μ3. Θυμίζουμε ότι ο βασικός λόγος που σταμάτησε το έργο την προηγούμενη φορά ήταν η μεγάλη αστοχία της μελέτης στα κυβικά της βραχώδους εκσκαφής.

Χαρακτηριστικά είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Γραμματικόπουλος: "…όλοι θέλουμε το έργο αυτό επιτέλους να προχωρήσει, όμως στην μελέτη υπάρχουν δύο σημεία που κατά την γνώμη μου μπορεί να δημιουργήσουν μελλοντικά σοβαρά προβλήματα στην ομαλή εξέλιξη του έργου. Το ένα έχει να κάνει με το βάθος εκσκαφής στην λιμενολεκάνη οπού η μελέτη προβλέπει βάθος -8,10 μέτρα ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον στα εννέα μέτρα (-9) την στιγμή που τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια μήκους 200 μέτρων έχουν βύθιση οκτώ (8) μέτρα συν ένα (1) μέτρο τον σχετικό αέρα. Και το δεύτερο προβληματικό κατά την γνώμη μου σημείο της μελέτης έχει να κάνει με την ενιαία μέση τιμή μονάδος του συνόλου των εκσκαφών στα έξι περίπου ευρώ (6 €/μ3). Εκτιμώ ότι με αυτήν την τιμή το έργο ενδεχομένως να μην βγει όταν τα βραχώδη εδάφη που αποτελούν σημαντικό κομμάτι των εκσκαφών έχουν κόστος πάνω από εικοσιπέντε ευρώ (25 €/μ3)...".
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ