ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Η «Ζωή στο Σύμπαν» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:02:00 π.μ. |
Η «Ζωή στο Σύμπαν» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο (βίντεο)
Στη «Ζωή στο Σύμπαν» είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργανώνει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018.


Η παρουσίαση θα ξεκινήσει με την ομιλία του Δρ. Παναγιώτη Νιάρχου, Ομότιμου Καθηγητή Παρατηρησιακής Αστροφυσικής, Ε.Κ.Π.Α., με τίτλο: «Αναζήτηση εξωγήινης ζωής: Ενδείξεις και αναπάντητα ερωτήματα». Ακολούθως θα προβληθεί η ψηφιακή Πλανηταριακή παράσταση με τίτλο: «Ζωή στο Σύμπαν».

Ο κ.Νιάρχος είναι από τους πλέον ειδικούς στην Ελλάδα σε θέματα εξωπλανητών και αναζήτησης ζωής σε άλλα Πλανητικά Συστήματα, πέραν του δικού μας Ηλιακού Συστήματος, και είναι ενεργό μέλος των Division F: Planetary Systems and Bioastronomy και Commission F2: Exoplanets and the Solar System της Διεθνούς Αστρονομικής Ενώσεως (IAU).
Όσο για την ψηφιακή παράσταση «Ζωή στο Σύμπαν» αποτελεί μια συναρπαστική αναζήτηση της ζωής πέρα από την Γη.

Ξεκινώντας από την προέλευση και την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας, η παράσταση εστιάζει στα ουράνια σώματα του Ηλιακού μας συστήματος, που το πιθανότερο είναι να φιλοξενούν μικροβιακές μορφές ζωής, καθώς και στις σημαντικότερες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αστρονόμοι για τον εντοπισμό και την μελέτη ενός εξωπλανήτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30. Σε περίπτωση αυξημένης προσέλευσης, το αφιέρωμα θα επαναληφθεί την ίδια ημέρα και ώρα 20:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας.

Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 δελτία εισόδου. Θα διατεθούν 240 δελτία εισόδου για κάθε αφιέρωμα.

Προτείνεται για παιδιά 10 ετών και άνω. Υπενθυμίζεται ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ έχει προβλεφθεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωση. Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.
Πηγή: protothema.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ