ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών Αργολίδας: Μόνιμοι διορισμοί, εδώ και τώρα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:41:00 μ.μ. |
Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών Αργολίδας: Μόνιμοι διορισμοί, εδώ και τώρα (βίντεο)
Συνάδελφοι – συνάδελφισσες, στις 22/2 πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη αναπληρωτών. Συζητήθηκαν αρκετά ζητήματα αλλά και τα αιτήματα των αναπληρωτών και έγινε μια πρώτη αρχή για την οργάνωση του αγώνα μας. Έχοντας σαν βασικό αίτημα, τους μόνιμους διορισμούς εδώ και τώρα, αποφασίσαμε ότι και μεις που δουλεύουμε στο νομό Αργολίδας τη φετινή χρονιά οφείλουμε να παραστούμε στην κινητοποίηση που είναι προγραμματισμένη στις 2 Μάρτη στην Αθήνα.


Μπροστά σ’αυτά που ετοιμάζουν για μας χωρίς εμάς,ο αγώνας μας πρέπει να είναι μαζικός και ανυποχώρητος. Χιλιάδες συνάδελφοι τα τελευταία 3-4 χρόνια έμειναν άνεργοι αφού υπάρχει και ανακατανομή ανάμεσα στις ειδικότητες και ανάμεσα στη Γενική και την Ειδική Αγωγή. Οι εξελίξεις που θα έρθουν θα μειώσουν ακόμα περισσότερο τον αριθμό των αναπληρωτών, πρακτικά χιλιάδες συνάδελφοι θα πεταχτούν στο δρόμο. Οι δηλώσεις του Υπουργείου από την αρχή της χρονιάς είναι προκλητικές (δηλώσεις Γαβρόγλου «δε θα πάρουμε κανέναν αναπληρωτή αν δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι χρειάζεται»), ενώ ακόμα υπάρχουν ακάλυπτα κενά.

Οι αλλαγές στην εκπαίδευση (υποχρηματοδότηση, αδιοριστία, αναπλήρωση-ωρομισθία, συμπτύξεις-συγχωνεύσεις, μείωση στο ωρολόγιο πρόγραμμα, υποβάθμιση διδακτικών αντικειμένων, παραπέρα υποβάθμιση προσχολικής και ειδικής αγωγής, Λύκειο-φροντιστήριο, προσπάθεια επιβολής 30ωρου κ.ά...) οδηγούν σε ένα αναχρονιστικό σχολείο που δουλεύει με όσους και όποιους εκπαιδευτικούς έχει, τσακίζει τους μαθητές μας και μας καταδικάζει στη μόνιμη αναπλήρωση και περιπλάνηση!
Διεκδικούμε αταλάντευτα τα δικαιώματά μας, είμαστε αισιόδοξοι και πεπεισμένοι ότι το 2018, με τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν λόγω της επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, εμείς, οι οικογένειές μας και οι μαθητές μας και να εργαστούμε σε καλύτερες συνθήκες ως πραγματικοί παιδαγωγοί και όχι ως γυρολόγοι!

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Το σχολείο σήμερα έχει ανάγκη απο άμεσο – μόνιμο διορισμό όλων των συμβασιούχων συναδέλφων που έχουν εργαστεί τα τελευταία χρόνια, ώστε να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων (τα τουλάχιστον 25.000 κενά). Εσύ για πόσο αντέχεις να γυρνάς με μια βαλίτσα στο χέρι;

Σε καλούμε:
-την Τετάρτη στις 28/2 και ώρα 5:30 στην κοινή συνάντηση αναπληρωτών που διοργανώνουν το Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων με το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου.
-την Παρασκευή 2/3 στην Πανελλαδική κινητοποίηση των Αναπληρωτών έξω απο το Υπουργείο Παιδείας. Κηρύχτηκε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από το ΣΕΠΕ Αργολίδας και οι σύλλογοι μας θα μισθώσουν λεωφορείο για τη μεταφορά μας σ’ αυτό.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ