ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Στην Σμύρνη ο Βυζαντινός Χορός «Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:07:00 π.μ. | |
Στην Σμύρνη ο Βυζαντινός Χορός «Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους»
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, 3 και 4 Φεβρουαρίου 2018, προεορτάστηκε στην πρωτεύουσα της Ιωνικής Γης, τη Σμύρνη, η μνήμη του Πολιούχου της, αγίου Βουκόλου, όπως είχε ανακοινωθεί από την Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης. 

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχε και ο Βυζαντινός Χορός «Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους» μαζί με πολυπληθή όμιλο προσκυνητών από την περιοχή μας, με επικεφαλής τον Λαμπαδάριο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου Άργους κ. Ιωάννη Χαβιαρλή, κατόπιν ευγενικής πρόσκλησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίου. 
Το Σάββατο το εσπέρας ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, κόμισε λείψανου του αγίου, το οποίο και θα παραμείνει στη Μητρόπολη Σμύρνης ες αεί προς αγιασμό των πιστών και ενίσχυση της τοπικής εκκλησίας, και κατόπιν τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κυδωνιών κ.κ. Αθηναγόρα. 
Στη συνέχεια η αποστολή από την περιοχή μας παρουσίασε πρόγραμμα με παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια, με τη συνοδεία της ορχήστρας του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους. 
Στο μουσικό σχήμα συμμετείχε φιλικά ο Τούρκος καλλιτέχνης Evrim Ateşler, στην αίθουσα Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi, που παραχώρησε ευγενώς ο Δήμος του Konak Σμύρνης. 
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου, στον κατάμεστο ναό του αγίου. Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν μέλη της Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης, όμιλοι προσκυνητών από το Λαγκαδά αλλά και από τη Χίο καθώς επίσης και από άλλα μέρη. 
Ο προσφάτως ανακαινισθείς από τον Δήμο της Σμύρνης δισυπόστατος ιερός ναός των αγίου Βουκόλου και Πολυκάρπου Επισκόπων Σμύρνης, λειτουργεί σήμερα ως πολιτιστικό κέντρο και, κατόπιν σχετικής άδειας από τις αρμόδιες αρχές, ως ορθόδοξος ναός αρκετές φορές το χρόνο. 
Πρόκειται δε για τον μοναδικό ορθόδοξο ναό που σώθηκε από τη μικρασιατική καταστροφή του 1922, ενώ μετά από πολλές περιπέτειες, από το 2015 και με τη φροντίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου λειτουργεί και πάλι, ενώ όσοι βρίσκονται εκεί αυτές τις μέρες βιώνουν ξεχωριστές και ιδιαίτερα φορτισμένες συγκινησιακά στιγμές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ