ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Όταν η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και η αρχή της Σαρακοστής συμπίπτουν...

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:32:00 μ.μ. |
Όταν η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και η αρχή της Σαρακοστής συμπίπτουν...
 Νηστεία ή σαμπάνια; Αυτό είναι το ερώτημα το οποίο θα κληθούν να απαντήσουν πολλοί πιστοί καθολικοί και προτεστάντες αυτή την Τετάρτη, όταν η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και η αργία της Ash Wednesday (Καθαρή Τετάρτη), που σημαδεύει την αρχή της Σαρακοστής, θα συμπέσουν για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι χριστιανικές εκκλησιαστικές οργανώσεις καλούν τα μέλη τους να κάνουν διάφορες θυσίες στη διάρκεια της 40ήμερης νηστείας που οδηγεί στην Κυριακή του Πάσχα, περιλαμβανομένης της νηστείας, της περισυλλογής και της πραγματοποίησης επιπλέον φιλανθρωπικών πράξεων.

Οι ιρλανδο-αμερικανικές ρωμαιοκαθολικές επισκοπές στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, συχνά κάνουν μια εξαίρεση όταν η ημέρα του Αγίου Πατρικίου πέφτει μια Παρασκευή της Σαρακοστής, επιτρέποντας το παραδοσιακό κορν μπιφ με λάχανο σε μία ημέρα όπου τα μέλη της εκκλησίας θα καλούνταν κανονικά να αποφύγουν το κρέας.

Ωστόσο, εκκλησιαστικοί ηγέτες σε όλη τη χώρα δήλωσαν πως δεν θα υπάρξει τέτοια εξαίρεση όταν συμπέσουν η Ash Wednesday και η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για πρώτη φορά μετά το 1945.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ