ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Δυναμική κινητοποίηση στην Τρίπολη ενάντια στο «αναπτυξιακό» συνέδριο της κυβέρνησης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:44:00 μ.μ. |
Δυναμική κινητοποίηση στην Τρίπολη ενάντια στο «αναπτυξιακό» συνέδριο της κυβέρνησης
 Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν Σωματεία και φορείς της Πελοποννήσου στην Τρίπολη με αφορμή το «αναπτυξιακό» Συνέδριο της κυβέρνησης.  Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες και νέοι από Αρκαδία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Κορινθία και Λακωνία διαδήλωσαν μαχητικά φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η επιλογή μας», «Θέλουνε συναίνεση σε στόχους εθνικούς, θα πάρουνε απάντηση με αγώνες ταξικούς» και «Η δίκαιη ανάπτυξη είναι παραμύθι, στον ταξικό αγώνα βρίσκεται η λύση».

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίου Βασιλείου και ακολούθησε πορεία μέχρι το χώρο όπου πραγματοποιείται το «αναπτυξιακό» Συνέδριο με τους διαδηλωτές να τονίζουν ότι δεν έχουν να κερδίσουν από αυτή την «ανάπτυξη» και πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα, για τη διεκδίκηση των απωλειών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν το φραγμό που έχει στήσει η αστυνομία με τις κλούβες και τους εμποδίζει να προσεγγίσουν το χώρο και απάντησαν με δυναμικά συνθήματα όπως «751 βασικό μισθό τέρμα στη συναίνεση και το συμβιβασμό» και «Του λαού δυνάστες κλέφτες και ληστές, τρόικα – κυβέρνηση και καπιταλιστές».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Θανάσης Μαράκας, πρόεδρος Σωματείου Ενέργειας ν. Πελοποννήσου, ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Μεσσηνίας, ο Ali Mubasshir πρόεδρος της Σωματειακής Επιτροπής ΚΔΑΥ Τρίπολης, ο Μιχάλης Κρόκος γραμματέας Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου και ο Άκης Αναστασόπουλος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μεγαλόπολης.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Θανάση Κολιζέρα, πρόεδρο του Συνδικάτου γάλακτος, τροφίμων και ποτών ν. Αργολίδας και μέλος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών ο οποίος αναφερόμενος στο Συνέδριο σημείωσε ότι «πρόκειται μία καλοστημένη φιέστα που υπηρετεί δύο στόχους: πρώτον τα επιχειρηματικά συμφέροντα και δεύτερον να εξαπατήσει το λαό της περιοχής». (Διαβάστε όλη την ομιλία ΕΔΩ)

Επεσήμανε ότι στο Συνέδριό τους συζητούν πώς θα στηρίξουν τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου για αύξηση των κερδών και της ανταγωνιστικότητάς του, στη Πελοπόννησο και γενικότερα προσθέτοντας ότι «η ανάπτυξη, που διατυμπανίζουν η κυβέρνηση, τα άλλα κόμματα υποστηρικτές του εκμεταλλευτικού συστήματος, η μεγαλοεργοδοσία, μαζί με την Περιφέρεια και τους δήμους, στην οποία μας καλούν να βάλουμε πλάτη, δεν είναι προς όφελός μας. Και στην "ανάπτυξή" τους οι απλήρωτοι της ΕΑΣ Άστρους, του ΚΔΑΥ Άστρους( και καταγγέλλω από το βήμα της σημερινής μας συγκέντρωσης το δήμαρχο Β. Κυνουρίας που αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των εργαζομένων σήμερα και αύριο θα ζητά την ψήφο τους) και Μαραθόλακα Μεσσηνίας και χιλιάδες ακόμα συνάδελφοί μας θα παραμένουν απλήρωτοι».

Ο Θ. Κολιζέρας σημείωσε ότι «οι εξελίξεις με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων στη Μεγαλόπολη, σε συνδυασμό με τη δημιουργία ΧΥΤΕΑ – ΧΒΔΑ και του εργοστασίου του μονοπωλιακού κολοσσού της ΤΕΡΝΑ στη Παλιόχουνη, φωτίζουν το ερώτημα ανάπτυξη για ποιον; Η Μεγαλόπολη γίνεται ενεργειακός κόμβος μεταφοράς ενέργειας από φυσικό αέριο και ΑΠΕ, όμως χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας, γενικεύονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καταστρέφεται το περιβάλλον». 

Αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει σε μεγάλους κλάδους στην περιοχή. Όπως στον κλάδο των Τροφίμων - Ποτών που οι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους δουλεύουν με μισθούς 586 και 511 μεικτά, σε καθεστώς εντατικοποίησης και τρομοκρατίας, με απλήρωτες υπερωρίες χωρίς δώρα και επιδόματα. Με χιλιάδες εποχιακούς εργαζόμενους στα συσκευαστήρια φρούτων στην Αργολίδα, στην Λακωνία, στην Κορινθία, κυρίως γυναίκες, που δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες, χωρίς ΣΣΕ, με εξαντλητικά ωράρια, 12ωρα, 14ωρα, 16ωρα, νύχτες, λιποθυμούν στις γραμμές παραγωγής από την κόπωση, την εξάντληση και τις ανθυγιεινές συνθήκες. Στον κλάδο του Τουρισμού - Επισιτισμού, «που οι μεγάλοι ξενοδόχοι, εφοπλιστές και άλλοι επιχειρηματίες γεμίζουν τα σεντούκια τους, όμως οι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους αμείβονται με μισθούς 400-500 ευρώ, όταν τους πληρώνονται κι αυτούς, πολλοί εργάζονται με μερική απασχόληση και άθλιες συνθήκες εργασίας υποχρεώνονται να υπογράφουν ότι δεν ανήκουν σε σωματείο». Επίσης στην Ιδιωτική Υγεία, που αναπτύσσεται ραγδαία στην περιοχή και οι περισσότεροι εργαζόμενοι αμείβονται με 586 και 511 ευρώ μεικτά, δουλεύουν σε συνθήκες εντατικοποίησης.

Ο Θ. Κολιζέρας τόνισε ότι «υπάρχει κι άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός που συμφέρει τους εργάτες, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ και γι’ αυτόν παλεύουμε. Είναι ο δρόμος που περνά μέσα από την οργάνωση στους χώρους δουλειάς με τη γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ, ενάντια στα μνημόνια και κάθε αντιλαϊκή πολιτική και κυβέρνηση και συνολικά ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα».

Πηγή: 902.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ