ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η Χειρουργική και η Αναισθησιολογία αποτελούν ασπίδα στην υγεία των πολιτών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:10:00 μ.μ. |
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η Χειρουργική και η Αναισθησιολογία αποτελούν ασπίδα στην υγεία των πολιτών
Του Παν. Γκανά
Συντονιστής Δντής
Χειρουργικής Κλινικής

Τον Μάιο του 2015 στην 68η σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας 194 κυβερνήσεις από τον παγκόσμιο χάρτη αναγνώρισαν για πρώτη φορά ότι η Χειρουργική και η Αναισθησιολογία αποτελούν, ως βασικές ειδικότητες, ουσιαστικά κλειδιά στην διασφάλιση της υγείας των πολιτών.

Οι ειδικότητες της Αναισθησιολογίας και της Χειρουργικής στις χώρες που υπάρχουν ως βασικές υποδομές, διασώζουν ζωές, προφυλάσσουν τους πολίτες από αναπηρίες και διασφαλίζουν με την παρέμβασή τους το οικογενειακό εισόδημα, αφού παραδίδουν στις κοινωνίες ενεργούς οικονομικά πολίτες.

Οι χώρες με μέσο και χαμηλό ακαθάριστο εθνικό προιόν θα πρέπει να μη θεωρούν τις παραπάνω ειδικότητες ως ¨πολυτέλεια¨, αλλά να ξοδεύουν από τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους που διαθέτουν και να επενδύουν στη στελέχωση των Νοσοκομείων στις ειδικότητες αυτές, γιατί η επένδυση αυτή αποδεικνύεται ανταποδοτική και οδηγεί στη βελτίωση της έτσι και αλλιώς προβληματικής τους οικονομίας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι (τα 2/3 του πληθυσμού του πλανήτη) δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλή χειρουργική και αναισθησιολογική κάλυψη, 5 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τραύμα, 2 εκατομμύρια θα μπορούσαν να διασωθούν αν υπήρχαν οργανωμένες υποδομές στην Χειρουργική και την Αναισθησιολογία.

Η 68η Σύνοδος του παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υποδεικνύει με εμφατικό τρόπο τις προτεραιότητες στην νοσοκομειακή ιατρική, καθώς και που πρέπει να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους και να επενδύσουν οι χώρες με προβληματικές οικονομίες.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ