ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Γ. Μανιάτης: Στο Δήμο Ναυπλιέων και την τοπική κοινωνία να παραχωρηθεί το ΚΕΜΧ Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:01:00 π.μ. | |
Γ. Μανιάτης: Στο Δήμο Ναυπλιέων και την τοπική κοινωνία να παραχωρηθεί το ΚΕΜΧ Ναυπλίου
 Την παραχώρηση στο Δήμο Ναυπλιέων του χώρου στρατοπέδου και του πεδίου βολής του ΚΕΜΧ Ναυπλίου, ζητά με ερώτησή του ο Γιάννης Μανιάτης προς τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Π. Καμμένο, σε συνέχεια ομόφωνου ψηφίσματος του Δήμου Ναυπλιέων.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης του Γιάννη Μανιάτη:

«Κύριε Υπουργέ,

η εκπεφρασμένη απόφασή σας για αναδιοργάνωση του συστήματος κατάταξης των νεοσυλλέκτων οπλιτών, περιλαμβάνει την πραγματοποίηση της εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων οπλιτών στις Μονάδες εκστρατείας, έχετε δε προγραμματίσει η αρχή να γίνει από τη 2018 Β΄ ΕΣΣΟ (Μάρτιος 2018).

Στα πλαίσια αυτά, η σημασία του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού του Ναυπλίου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υποβαθμιστεί, αφού δεν έχετε εκπονήσει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο χρήσης του, αν και δηλώσατε ότι πρόθεσή σας είναι να επανεξεταστεί η λειτουργία του, αφού ληφθούν υπόψη το σύνολο των παραµέτρων που το επηρεάζουν.

Το ΚΕΜΧ Ναυπλίου είναι στενά συνδεδεμένο με την τοπική κοινωνία αποτελώντας επί δεκαετίες έναν από τους βασικούς πυρήνες της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου. Η τοπική κοινωνία επιθυμεί τη συνέχιση της έως σήμερα λειτουργίας του, στην περίπτωση, όμως, που αποφασιστεί από την κυβέρνησή σας η υποβάθμισή του ή η διακοπή της λειτουργίας του, θα πρέπει ο χώρος του στρατοπέδου και του πεδίου βολής να παραχωρηθεί στο Δήμο Ναυπλιέων. Μάλιστα, ο Δήμος Ναυπλιέων ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του την παραχώρηση του χώρου σε αυτόν, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως Διοικητικό πάρκο (Δήμος - Περιφέρεια κ.λπ.), για τη στέγαση υπηρεσιών (πυροσβεστική, ΔΕΗ κ.λπ.), για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, αθλητικών δραστηριοτήτων, για χώρους πρασίνου και αναψυχής κ.ά., απορρίπτοντας οποιαδήποτε άλλη χρήση ή παραχώρηση σε τρίτους.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να παύσετε οριστικά ή να αλλάξετε τη χρήση του ΚΕΜΧ Ναυπλίου; Σε αυτή την περίπτωση προτίθεστε να παραχωρήσετε το χώρο του στρατοπέδου και του πεδίου βολής στο Δήμο Ναυπλιέων και την τοπική κοινωνία, αποκλείοντας οποιαδήποτε άλλη χρήση ή παραχώρηση σε τρίτους;»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ