ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Βάζει νέους στόχους η Διεπαγγελματική Ελαιολάδου με τον Μανώλη Γιαννούλη στην ηγεσία της

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:52:00 π.μ. | |
Βάζει νέους στόχους η Διεπαγγελματική Ελαιολάδου με τον Μανώλη Γιαννούλη στην ηγεσία της
Ο Μανώλης Γιαννούλης είναι πλέον ο νέος πρόεδρος στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου-ΕΔΟΕ.

Ο νέος πρόεδρος, που δραστηριοποιείται στο Ναύπλιο με την εταιρεία ΕΛΣΑΠ ΑΕ, δήλωσε ότι «στόχος είναι να προχωράμε σε κινήσεις που θα προκύπτουν μέσα από αποφάσεις στις οποίες θα συγκλίνουν όλοι οι παράγοντες της ελαιοκομίας. Σκοπός είναι η χάραξη μίας εθνικής στρατηγικής για τον ελαιοκομικό τομέα, με στόχο την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών που είναι πολλές και την ταυτόχρονη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων».

Αναφερόμενος στο παράδειγμα της Αργολίδας, ο Μανώλης Γιαννούλης υποστηρίζει ότι «επί δεκαετίες, η Αργολίδα θεωρείτο η πατρίδα των εσπεριδοειδών και, κυρίως, των πορτοκαλιών Μέρλιν. Τα τελευταία χρόνια, όμως, το εισόδημα είναι μικρό και επισφαλές. Αυτό φέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη να δουν με σοβαρότητα την αλλαγή παραγωγής και σε πολλές περιπτώσεις πλέον προκρίνεται η ελιά ως το καταλληλότερο προϊόν».

Προβλήματα


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι αρκετά. Από τη μία μεριά, η εσωτερική αγορά με τις παθογένειές της και, από την άλλη, το εξωτερικό με τις απεριόριστες δυνατότητες.

Ο πρόεδρος της ΕΔΟΕ στέκεται ιδιαίτερα στην πώληση του χύμα ελαιολάδου και δηλώνει ότι «είναι η κατάλληλη ώρα να δούμε τα πράγματα όπως είναι και να κατανοήσουμε ότι ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα παράγει ελαιόλαδο. Αντιθέτως, πολλοί γνωρίζουν ότι το ελαιόλαδο παράγεται από την Ισπανία και την Ιταλία. Δυστυχώς, εμείς δεν κάναμε στον σωστό χρόνο τα πράγματα που έπρεπε να έχουμε κάνει, ενώ δεν υπήρξε ποτέ μία ενιαία εθνική πολιτική για το ελαιόλαδο και οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν αποτύχει να συνεργαστούν μεταξύ τους».

Τέλος, όπως επεσήμανε ο Μανώλης Γιαννούλης, «κρίσιμο παράγοντα για την προοπτική του ελληνικού ελαιολάδου αποτελεί η δημιουργία συνθηκών διαφάνειας και νομιμότητας στον τρόπο λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς, γεγονός που μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις επαφές και τη συνεργασία μας με τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της χώρας».

Γιώργος Αργυρίου
Πηγή: ypaithros.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ