ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Καλούν στη βουλή τον Παπανδρέου να μιλήσει για την φαρμακευτική κάνναβη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:44:00 μ.μ. |
Καλούν στη βουλή τον Παπανδρέου να μιλήσει για την φαρμακευτική κάνναβη
 Στην αρχή της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για την φαρμακευτική κάνναβη ο βουλευτής του ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός έκανε μια πρόταση έκπληξη. Ζήτησε να έρθει ως φορέας για να καταθέσει τις απόψεις του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος -όπως είπε - γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο και μπορεί να πει πράγματα που είναι πολύ χρήσιμα.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιάσωνας Φωτήλας γέλασε στην πρόταση του κ. Ψαριανού ωστόσο φαίνεται ότι ο βουλευτής του ποταμιού εννοούσε πολύ σοβαρά αυτή την πρόταση γιατί γύρισε και του απάντησε «κ. Φωτήλα μη γελάτε είναι πολύ σοβαρό αυτό που λέω».

Λίγο αργότερα την πρόταση Ψαριανού υιοθέτησε και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Όπως είπε ο βουλευτής «ο πρώην πρωθυπουργός παλιά μίλησε για την φαρμακευτική κάνναβη και ήταν η αρχή του τέλους του, έγινε μία φοβερή εκμετάλλευση η οποία τον ακολουθεί ακόμα και σήμερα. Ομως θα ήθελα να τον καλέσουμε και να τον έχουμε παρόντα. Θέλω να τον ακούσω» είπε .

Στη συνέχεια η Χαρά Καφαντάρη που είναι και η πρόεδρος της επιτροπής ανακοίνωσε και επίσημα στο μικρόφωνο τον κ. Παπανδρέου ως έναν από τους φορείς που θα καλέσει η επιτροπή.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού όταν πληροφορήθηκαν την πρόταση της επιτροπής είπαν στους δημοσιογράφους ότι κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Παπανδρέου θα την αποδεχθεί και θα είναι την επόμενη Τετάρτη στη Βουλή γι’ αυτό το θέμα.

Οι αντιδράσεις και οι προβληματισμοί για το ν/σ

Όσον αφορά τώρα την ουσία του νομοσχεδίου αυτό προκαλεί αντιδράσεις και προβληματισμούς στα κόμματα .

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός χαρακτήρισε το νομοσχέδιο σημαντικό και καινοτομία στην λειτουργία αυτού του συστήματος που για πρώτη φορά θεσμοθετείται και δίνει τη δυνατότητα εγχώριας παραγωγής και τελικής επεξεργασίας προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Η Νέα Δημοκρατία επιφυλάχθηκε να εκφράσει την άποψη της και ο εισηγητής του κόμματος Κώστας Βλάσης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ασαφές και πρόχειρο. «Δεν βλέπουμε προϋποθέσεις, δεν βλέπουμε προστασία της παραγωγής, υπάρχουν ερωτήματα για όλα τα στάδια και φυσικά ελλοχεύει ο κίνδυνος η πιθανή μαζικότητα της διαδικασίας να οδηγήσει σε πλήρη απώλεια του ελέγχου από κρατικής πλευράς»

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας αναρωτήθηκε εάν μπορεί ένας χρήστης ή ένας μικροέμπορος να κάνει μια τέτοια επένδυση και κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι αφήνει εντελώς θολό το τοπίο και παραπέμπει τα πάντα σε ΚΥΑ .

«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για την απαραίτητη ενημέρωση της κοινής γνώμης για την φαρμακευτική κάνναβη.

Συνεχίζεται η τακτική της κυβέρνησης η Βουλή να νομοθετεί πέντε βασικά πράγματα και μετά ο υπουργός να κάνει ότι θέλει.

Εμείς το είδαμε καλοπροαίρετα ως ένα νομοσχέδιο που μπορεί να βοηθήσει. Αλλα χρειάζεται αυστηρή διαδικασία και συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις . Από αύριο η κοινή γνώμη θα αρχίσει να αμφισβητεί ακόμη και τις αγαθές προθέσεις

Εμείς περιμένουμε να βάλετε προϋποθέσεις κανόνες και συγκεκριμένο πλαίσιο.

Δεν πρέπει να περάσει στην κοινωνία η άποψη ότι η χρήση της κάνναβης είναι κάτι καλό πρέπει να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για τη χρήση της κάνναβης, ότι η χρήση της μπορεί να προκαλέσει σχιζοφρένεια και ψύχωσικες τάσεις.

Εμείς έχουμε επιφυλάξεις και περιμένουμε από τον υπουργό να μας πει τις αλλαγές που θα κάνει προκειμένου να το δούμε θετικά».

Υπέρ του νομοσχεδίου τακτική η δημοκρατική συμπαράταξη και ο εισηγητής Κωνσταντίνος Μπαργιώτας ανέφερε οτι το κόμμα του είναι πολύ θετικό στο νομοσχέδιο και στην απελευθέρωση της χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης.

«Υπάρχει ένα θέμα κατά πόσο γίνεται εύκολα και γρήγορα θα περάσουμε στη διάθεσή προϊόντων από φαρμακευτική κάνναβη μέσω του Ε.Ο.Φ , αν δεν υπάρχει πλαίσιο πρέπει να το δημιουργήσουμε.

Επίσης το νομοσχέδιο δεν προβλέπει αυτό που είναι διεθνώς πρακτική την αυτοκαλλιέργεια δηλαδή ο ασθενής να καλλιεργεί 1- 2 φυτά για προσωπική χρήση.

Δεν βλέπω το λόγο να υπάρχει αριθμός αδειών, η συζήτηση μπορεί να καθορίσει τον αριθμό καλλιεργητών».

Αντιθέτως το ΚΚΕ όχι μόνο τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου αλλά ζήτησε και την απόσυρση του

Ο βουλευτής του κόμματος Μανώλης Συντυχάκης ανέφερε ότι το νομοσχέδιο ανοίγει την πόρτα στο να βαφτίζεται το τσιγαριλίκι θεραπεία και το χασίσι φάρμακο .Το καταψηφίζουμε και ζητάμε την απόσυρση του. Το βασικό κριτήριο του νομοσχεδίου είναι το κέρδος, εμπορεύεται τον ανθρώπινο πόνο. Η βασική του ιδέα βρίσκεται σε διάσταση με τις βασικές αρχές του φαρμάκου και την φαρμακοεπαγρύπνηση».

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος ο οποίος όμως ανέφερε πως δεν μπορεί να έχει τρύπες αλλά θα πρέπει να εχει Χαλύβδινες ασφαλιστικές δικλείδες και επίσης ότι δεν μπορεί να έχει σχέση με το κέρδος την και την επιχειρηματικότητα

«Δεν πρέπει να έχει αυτό το νομοσχέδιο σχέση με κέρδος και επιχειρηματικότητα.

Τον αγαπώ τον Υπουργό τον κ. Παπαδημητρίου αλλά εδώ διαφωνώ»

Επιφυλάξεις διατύπωσε και ο εκπρόσωπος της ένωσης κεντρώων ενώ θετικός στο νομοσχέδιο ήταν ο Γρηγόρης Ψαριανός από το ποτάμι.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε ο εκπρόσωπος της χρυσής Αυγής.

Πηγή: iefimerida.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ