ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:31:00 μ.μ. | |
Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι
 Για άλλη μια χρονιά, το Λυγουριό ζει σε ρυθμούς καρναβαλικούς! Μικροί και μεγάλοι, προετοιμάζονται για τη στιγμή της μεγάλης παρέλασης την Καθαροδευτέρα 19 Φεβρουαρίου , στις 11 το πρωί, όπου και κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρέλαση αρμάτων που σατιρίζουν την καθημερινότητα, δίνοντας μια άλλη διάσταση σε επίκαιρα θέματα που θα σας διασκεδάσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την ταβέρνα “Μαρκεζίνης” στη δυτική είσοδο του Λυγουριού και θα καταλήξει στο προαύλιο του Γυμνασίου-Λυκείου όπου θα ακολουθήσει το καθιερωμένο γλέντι, με αποκορύφωμα το κάψιμο του καρνάβαλου. Εκεί θα έχει στηθεί η ταβέρνα μας, από την οποία θα διατεθούν δωρεάν άφθονα νηστίσιμα, συντροφιά με τα τοπικά παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια και χορό μέχρι αργά το απόγευμα.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού “Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ”. Το “Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι” χρονολογείται από το 1981 και έχει καταφέρει να γίνει αρκετά δημοφιλές και έξω από τα όρια του νομού μας. Αξίζει να σημειωθεί, πως όλα τα άρματα κατασκευάζονται με μεράκι και αγάπη προς το θεσμό από εθελοντές κάθε ηλικίας, που αφιερώνουν αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους καθημερινά.

Βασικό σύνθημα του Λυγουριάτικου Καρναβαλιού είναι : “Στάχτη, μπινελίκι και μουντζούρα είναι η δική μας η κουλτούρα”, αφού αυτή τη μέρα όλα τα «κακά» λόγια επιτρέπονται και συγχωρούνται, συνοδευόμενα φυσικά με τα κλασικά αλευρομουντζουρώματα !!!

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε λοιπόν όλους την Καθαροδευτέρα στο Λυγουριό, να γλεντήσουμε με πολύ κέφι και χορό!

Καλή Αποκριά !!!



Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Καββαδία»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ