ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Μαθητές από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης σε Ναύπλιο και Μυκήνες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:34:00 μ.μ. | |
Μαθητές από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης σε Ναύπλιο και Μυκήνες
Επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Ελλάδα οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Ημερήσιου Σχολείου «Αργύριος Φάντης» του Μπρούκλιν.

Πρόκειται για τους μαθητές της 8ης τάξης, οι οποίοι, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», επισκέφθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος πολιτιστικών ανταλλαγών με τη γνωστή ιδιωτική Σχολή Μωραΐτη και το 4ο Γυμνάσιο του Νέου Ηρακλείου.

Το εβδομαδιαίο ταξίδι ξεκίνησε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και διοργανώθηκε από τον γονέα και μέλος της σχολικής επιτροπής Πέτρο Βλήτα και την κ. Ιωάννα Γλαβά, επικεφαλής του ελληνικού τμήματος του σχολείου.

Οι μαθητές συνοδεύονταν από γονείς, την κ. Γλαβά και την κα Amy Linden, επικεφαλής του Τμήματος Αγγλικών του εν λόγω σχολείου.Συζήτηση σε αίθουσα του Μωραΐτη. 

Η πρώτη επίσκεψή τους έγινε στην ιδιωτική Σχολή Μωραΐτη, με την οποία οι ομογενείς μαθητές ήταν εξοικειωμένοι λόγω των συχνών επικοινωνιών μέσω Skype.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν επίσης το 4ο Γυμνάσιο του Νέου Ηρακλείου, το οποίο είναι δημόσιο σχολείο.

Η κ. Ιωάννα Γλαβά, μιλώντας στον «Ε.Κ.», επεσήμανε ότι κύριος στόχος του ταξιδιού στην Αθήνα ήταν να δώσει στους μαθητές τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους μαθητές των προαναφερόμενων σχολείων και το πιο σημαντικό να αγγίξουν τον ελληνικό πολιτισμό και να εξοικειωθούν μαζί του.

Οι μαθητές συζήτησαν για το εκπαιδευτικό σύστημα των δύο χωρών, το πρόγραμμα σπουδών και μοιράστηκαν τις απόψεις τους για τη μάθηση, τον πολιτισμό, τη μουσική.

«Οπως θα περίμενε κάποιος, οι μαθητές του ‘Α. Φάντης’ ανακάλυψαν ότι είχαν περισσότερα κοινά με τους καινούριους Ελληνες φίλους τους» τόνισε η κ. Γλαβά.

Οι ομογενείς μαθητές πέρασαν αρκετές ώρες σε κάθε σχολείο. Στην αρχή έκαναν μια παρουσίαση μέσω Powerpoint των διάφορων πτυχών της ζωής στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας, των πολιτιστικών χαρακτηριστικών, του κόστους ζωής και του ζωντανού πολυπολιτισμικού της προφίλ.

Η παρουσίαση επικεντρώθηκε επίσης στα ελληνοαμερικανικά σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και ιδιαίτερα στο πρόγραμμα και τη λειτουργία του «Α. Φάντης».

Μετά από την παρουσίαση, οι μαθητές του «Α. Φάντης» μπήκαν στις τάξεις της Β’ Γυμνασίου, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους συμμαθητές τους πάνω στα δύο εκπαιδευτικά συστήματα, τα βιβλία, τα μαθήματα της τάξης τους, αλλά και για την αγαπημένη τους μουσική, τα σπορ και τα χόμπι τους.

Εκτός από αυτό οι ομογενείς μαθητές χόρεψαν στο 4ο Γυμνάσιο ελληνικούς χορούς με τους νέους τους φίλους και τους έδειξαν αμερικανικούς χορούς.

Με τη Σχολή Μωραϊτη έπαιξαν ένα φιλικό παιχνίδι μπάσκετ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και παρευρέθηκαν στον ετήσιο χορό του Μωραϊτη.

Παράλληλα, οι μαθητές του «Αργύριος Φάντης» επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους στην Αθήνα, τους Δελφούς, το Σούνιο, το Ναύπλιο και τις Μυκήνες, όπου ένας ξεναγός τους βοήθησε να κατανοήσουν βαθύτερα την αρχαία ιστορία της Ελλάδας.

Η επίσκεψή τους στο Κυκλαδικό Μουσείο της Αθήνας και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκεί για τη ζωή του αρχαίου Αθηναίου θα αποτελέσει την αφετηρία για ένα άλλο πρότζεκτ των παιδιών πάνω στον τρόπο ζωής των αρχαίων Αθηναίων.

Τον Απρίλιο του 2018 οι μαθητές της Σχολής Μωραΐτη θα επισκεφθούν το ομογενειακό σχολείο και θα ολοκληρώσουν μαζί το πρότζεκτ για τα δύο εκπαιδευτικά συστήματα. Η παρουσίαση του πρότζεκτ θα γίνει στο Σχολείο «Αργύριος Φάντης».

Πηγή: ekirikas.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ