Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Κάποιοι το προτιμούν gourmet: 4 συνταγές από τον Λευτέρη Λαζάρου για την Τσικνοπέμπτη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:11:00 π.μ. |
Κάποιοι το προρτειμούν gourmet: 4 Συνταγές από τον Λευτέρη Λαζάρου για την Τσικνοπέμπτη
 O Master Chef της κουζίνας, Λευτέρης Λαζάρου μας δίνει 4 λαχαταριστές συνταγές για να τσικνήσεις υπέροχους κρεατομεζέδες.Λουκάνικο στη λαδόκολλα με λαχανικά, Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα με παστουρμά, Χοιρινή πανσέτα με BBQ σος και Ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί και καπνιστή πάπρικα από τον Master Chef

Λουκάνικο στη λαδόκολλα με λαχανικά

Μια εύκολη ελαφριά συνταγή για κάθε BBQ Party από τον Λευτέρη Λαζάρου

Υλικά για 4 άτομα

1 χωριάτικο λουκάνικο (600γρ.)
5-6 τοματίνια
2-3 σκελίδες σκόρδο με την φλούδα
1 κολοκύθι
1 μικρό φινόκιο
1 μικρή μελιτζάνα τσακώνικη
200 ml ελαιόλαδο
Χυμό και φλούδα από 1 πορτοκάλι
1 πιπεριά τσίλι
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
Αλάτι χονδρό

Εκτέλεση
Μέσα σε μια μπασινα κόβουμε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια. Χαράζουμε το λουκάνικο και βάζουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο, το χυμό από το πορτοκάλι, το τσιλι και αλατίζουμε .
Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε όλα σε διπλή λαδόκολλα. Κλείνουμε καλά και τα βάζουμε πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο στην σχάρα μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Σερβίρουμε με φέτα ψητή.

Tips: Μπορούμε να το κάνουμε πιο εύκολα και στο φούρνο στους 200ο για 30 λεπτά.

Χοιρινή πανσέτα με BBQ σος

Υλικά για 4 άτομα


8 χοντροκομμένες πανσέτες
200γρ κέτσαπ
40γρ wastershire sauce
20gr soy sauce
1κτγ κύμινο
1κτγ μελάσα
120γρ ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Πιπέρι τριμμένο
1 πιπεριά φλωρίνης
1 σκ σκόρδο

Εκτελεση


Σε ενα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά ξεκινώντας πρώτα από τα υγρά. Ρίχνουμε και την πιπεριά και το σκόρδο κομμένα σε κομμάτια και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα .
Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τις πανσέτες με την σάλτσα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2-3 ώρες. Ψηνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά και σερβίρουμε με λίγη σάλτσα επάνω.

Tip: Καλό ειναι να χαράξουμε τις πανσέτες λίγο να μαριναριστούν καλύτερα

Ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί και καπνιστή πάπρικα

Υλικά για 4 άτομα


4 μέτρια ψαρονέφρια
250γρ γραβιέρα
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
150ml ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση


Στον πάγκο τις κουζίνας καθαρίζουμε με μαχαίρι τα ψαρονέφρια από ίνες και νεύρα και με το πίσω μέρος μιας κουτάλας η ένα μασατι τρυπάμε τα φιλέτα προσεκτικά να μην ανοίξουν. Ύστερα τα αλατοπιπερώνουμε καλά και τα πασπαλίζουμε μέσα με την πάπρικα. Κόβουμε το τυρί σε μικρά μπαστουνάκια και γεμίζουμε τα φιλέτα πιέζοντας τα τυριά χωρίς να σπάσουν, κλείνουμε τις άκρες με μια οδοντογλυφίδα, τα λαδώνουμε και ψήνουμε στην σχάρα γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές .
Σερβίρουμε με πατάτες ψημένες στο αλουμινόχαρτο.

Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι τυρί θελουμε απλά να είναι σκληρό.

Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα με παστουρμά

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό στήθος κοτόπουλο
3 φέτες παστουρμά
200γρ ελαιόλαδο
1κτς μουστάρδα καυτερή
1 λεμόνι χυμό
Αλατοπίπερο
4 κλωνάρια δεντρολίβανο

200γρ γιαούρτι
1 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
100γρ ελαιόλαδο
1κτγ δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση


Ψιλοκόβουμε τον παστουρμά σε μικρά κοματάκια και τον ανακατεύουμε σε μια μπασίνα με την μουστάρδα το ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι και το κοτόπουλο αφού πρώτα το κόψουμε σε χοντρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και τα περνάμε στα κλωνάρια του δεντρολίβανου, τα ψήνουμε στην σχάρα και σερβίρουμε με το γιαούρτι ανακατεμένο με το λάιμ, το λάδι και τον δυόσμο.

Tip: Αν δεν μας αρέσει ο παστουρμάς, το αλλάζουμε με λουκάνικο τσορίθο.

Πηγή: missbloom.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ