ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Στο «σφυρί» για 10.000 ευρώ η Porsche του Αγούδημου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:16:00 μ.μ. |
Στο «σφυρί» για 10.000 ευρώ η Porsche του Αγούδημου
Σε πλειστηριασμό για μόλις 10.000 ευρώ βγαίνει η Porsche της Αλκμήνης Αγούδημου, κόρης του γνωστού εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου που είδε την αυτοκρατορία του να «βουλιάζει».

Στο κύμα των πλειστηριασμών που έχουν ξεκινήσει οι τράπεζες, εκτός από τα ακίνητα ξεπουλάνε και πολλά από τα «ασημικά» άλλοτε επιφανών επιχειρηματικών οικογενειών που πλέον έχουν βυθιστεί στο «κόκκινο».

Το πολυτελές αυτοκίνητο βγαίνει στο «σφυρί» από την Alpha Bank τον Ιούνιο και έχει εκτιμηθεί στα 15.000 ευρώ. Πρόκειται για το μοντέλο Porsche 911 Carrera, με ημερομηνία πρώτης άδειας Ελλάδας 15/6/2007.

Την προηγούμενη εβδομάδα, βγήκε στον πλειστηριασμό η έπαυλη του πρώην μεγαλοεκδότη Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι, συγκεντρώνοντας τεράστιο ενδιαφέρον που εκτόξευσε την τιμή του ακινήτου πάνω από τα 11 εκατ. ευρώ.

Μαζί με αυτό, σε πλειστηριασμό βγαίνει και ένα όχημα Daimler Chrysler, με ημερομηνία πρώτης άδειας το έτος 2000, του οποίου η κυριότητα ανήκει κατά 50% εξ αδιαιρέτου στην κόρη του εφοπλιστή. Έχει εκτιμηθεί προς 1.500 ευρώ και εκπλειστηριάζεται προς 1.000 ευρώ.

Η οφειλή για την οποία κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα ανέρχεται στα 5,4 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο στο οποίο εντοπίστηκαν –χωρίς πινακίδες– είναι ένα κτήριο 770 τ.μ. στη Γλυφάδα, επί του οπίου έχουν δικαίωμα επικαρπίας και ψιλής κυριότητας η σύζυγος του Γ. Αγούδημου Ανθή-Μαρίνα και η κόρη του Αλκμήνη.

Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει προγραμματιστεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για πλειστηριασμό επίσης τον Ιούνιο από την Alpha Bank με τιμή εκκίνησης άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Πώς «ναυάγησε» η οικογένεια Αγούδημου


Το 2009 μπήκαν τίτλοι τέλους στη ναυτιλιακή εταιρεία GA Ferries που κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγχώρια αγορά της επιβατηγούς ναυσιπλοΐας. Ο λόγος που μπήκε λουκέτο ήταν τα χρέη ύψους 20 εκατ. ευρώ που είχε συσσωρεύσει η εταιρεία του Γεράσιμου Αγούδημου προς τις εταιρείες πετρελαιοειδών για προμήθεια καυσίμων, εταιρείες επισκευών, αλλά και προς τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Η χρεοκοπία ξεκίνησε με την κατάσχεση των οκτώ πλοίων της εταιρείας. Στο τέλος του 2012, ο Γεράσιμος Αγούδημος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή και με χρηματική εγγύηση ύψους 15.000 ευρώ για τις οφειλές του προς το ΝΑΤ (Ταμείο Ναυτικών), οι οποίες ανέρχονταν σε 70.000 ευρώ.

Η εξορία στην… Ελβετία


Εδώ και πολλά χρόνια, ο Γεράσιμος Αγούδημος έχει μετακομίσει μαζί με την οικογένειά του στο Λουγκάνο της Ελβετίας, στην περιοχή Paradiso, αφότου, πρώτα-το 2010- πούλησε την υπερπολυτελή βίλα στην περιοχή Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι, σε τίμημα που ξεπερνάει τα 15 εκατ. ευρώ.

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2017, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Αγούδημου, καθώς δεν παρέστη στην εναντίον του δίκη για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε ανακριβή απόδοση ΦΠΑ κατ’ εξακολούθηση, συνολικού ποσού που υπερβαίνει ανά φορολογικό έτος τις 100.000 ευρώ.

Πηγή: insider.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ