ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Η υπόθεση που συγκλόνισε το Ναύπλιο το 1950: Παπάς κακοποιούσε σεξουαλικά μια 23χρονη - Η κοπέλα έμεινε έγκυος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:01:00 μ.μ. |
Η υπόθεση που συγκλόνισε το Ναύπλιο το 1950: Παπάς κακοποιούσε σεξουαλικά μια 23χρονη - Η κοπέλα έμεινε έγκυος
 Οκτώβριος 1958. Ο σάτυρος παπάς του Ναυπλίου σοκάρει το πανελλήνιο με την κυνική του περιγραφή ενώπιον του δικαστηρίου για τον τρόπο που κακοποίησε την 23χρονη κοπέλα μέσα στο πατρικό της σπίτι, την ώρα που οι γονείς και τα αδέρφια της έλειπαν.

Σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής, όλα ξεκίνησαν ένα χρόνο πριν, όταν ο πατέρας της νεαρής κοπέλας πήρε οικότροφο στο σπίτι του τον ιερέα, ο οποίος μόλις είχε φτάσει στο χωριό. Όπως καταγγέλθηκε αργότερα ο μεσήλικας ιερωμένος είχε σκοπό από την αρχή να αποπλανήσει την 23χρονη.

Εκείνη, όπως είπε στην κατάθεσή της, ένιωθε ασφάλεια με ένα άνθρωπο του Θεού μέσα στο σπίτι της. Δεν παραξενεύτηκε όταν την άγγιζε και τη χάιδευε στο κεφάλι και τα χέρια. Το 23χρονο θύμα ξεσπά σε λυγμούς μέσα στο δικαστήριο
Μια καραμέλα για κάθε βιασμό
Μια ημέρα γύρισε στο σπίτι και της προσέφερε μια καραμέλα. Λίγη ώρα αργότερα η κοπέλα έπεσε λιπόθυμη στο πάτωμα, αφού όπως προέκυψε είχε ναρκωτική ουσία. Ο παπάς έβαλε στη διαπασών το ραδιόφωνο και την κακοποίησε σεξουαλικα. Η περιπέτεια για την άτυχη κοπέλλα μόλις ξεκινούσε καθώς έμεινε έγκυος.

Ο παπάς την απείλησε να μη μιλήσει και της υποσχέθηκε ότι δεν θα την αφήσει εκτεθημένη. Της είπε ότι είχε σκοπό να την παντρέψει με τον γιο του, ο οποίος εκείνη την περίοδο υπηρετούσε την θητεία του. Στο μεταξύ, οδήγησε την κοπέλα σε μια γνωστή του μαία για να κάνει έκτρωση. Ο ιερέας όμως δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε να ασελγεί σε βάρος της με τον ίδιο τρόπο. Μια καραμέλα κάθε φορά. Εκείνη τον παρακαλούσε να σταματήσει, αλλά μάταια. Είχε κάνει το λάθος να μην αποκαλύψει τίποτα στους γονείς της που δεν είχαν ιδέα για τα γεγονότα. Λίγο καιρό αργότερα η κοπέλα αρραβωνιάστηκε.

Ο παπάς όμως δεν μπορούσε να το δεχτεί. Επισκέφτηκε τον υποψήφιο γαμπρό στο σπίτι του και του αποκάλυψε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει αυτός ο γάμος. Αργότερα στο δικαστήριο, ο παρολίγον σύζυγος αποκάλυψε ότι κάτω από τα ράσα ο παπάς είχε μια κυνηγετική καραμπίνα την οποία ευτυχώς δεν χρησιμοποίησε. Ο αρραβώνας διαλύθηκε όταν ο άνδρας αποκάλυψε στον πεθερό του ότι η κόρη του είχε ακούσιες σχέσεις με τον ιερέα. Ο εξοργισμένος πατέρας μόλις επιβεβαίωσε τι είχε συμβεί τον κατήγγειλε στην Αστυνομία. Ο ιερέας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο κρατητήριο.
Την ημέρα της δίκης εμφανίστηκε κουρεμένος και ξυρισμένος, ντυμένος μοντέρνα.

Είχε υπεροπτικό ύφος χωρίς καμία ένδειξη μετάνοιας. Οι φωτορεπόρτερ περικύκλωσαν τον κατηγορούμενο, αλλά κυρίως την κακοποιημένη κοπέλα, η οποία συντετριμμένη ζήτησε να απομακρυνθούν. Η κατάθεσή της πάγωσε το ακροατήριο. Αποκάλυψε πως κάθε φορά που τη βίαζε ήταν ημιλιπόθυμη, αλλά καταλάβαινε τι γινόταν. Ο παπάς κατά την απολογία του απαντούσε ευθαρσώς, χωρίς κομπιάσματα και δισταγμούς.

«Είχα σκοπό να την παντρέψω με τον γιο μου»,

είπε. Όταν ο εισαγγελέας τον ρώτησε,


«θα πάντρευες δηλαδή την ερωμένη σου με τον γιο σου;»

εκείνος δεν απάντησε. Το μόνο που έλεγε συνεχώς ήταν ότι η 23χρονη ήταν τρελά ερωτευμένη μαζί του. Ο ιερέας κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση. Μαζί του τιμωρήθηκε και η μαία που έκανε την άμβλωση χωρίς την έγγραφη άδεια του πατέρα….

Πηγή: mixanitouxronou.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ