ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Έκθεση, συνέδριο και σεμινάρια στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:27:00 π.μ. | |
Έκθεση, συνέδριο και σεμινάρια στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας
 Έκθεση προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών γύρω από τον ελαιοκομικό τομέα, συνέδριο με υψηλού επιπέδου εισηγήσεις και εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα γύρω από την ελαιοκομία και την προώθηση των ελαιοκομικών προϊόντων, σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου από το Σχολείο Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας, είναι οι κύριοι τομείς του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας Καλαμάτας, που ξεκινάει την Παρασκευή το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (16 έως 18 Μάρτη)

Σημειώνουν σχετικά οι διοργανωτές για το Φεστιβάλ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας: «Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 αρχίζει το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς στην Καλαμάτα. Το φεστιβάλ που καθιερώνεται ως κορυφαίο forum για τον ελαιοκομικό τομέα της χώρας μας διαρκεί τρεις ημέρες, έως την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 και περιλαμβάνει:
Έκθεση προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα πιο σύγχρονα εργαλεία καλλιέργειας και συγκομιδής, μηχανήματα ελαιουργείων και τυποποιητηρίων, ατομικά ελαιοτριβεία καθώς και να γνωρίσουν τις νεότερες υπηρεσίες εκπαίδευσης και χρηματοδοτικά εργαλεία.
Συνέδριο. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια το Συνέδριο προσεγγίζει με υψηλού επιπέδου εισηγήσεις θέματα που άπτονται της ελαιοκομίας και γενικότερα της αγροδιατροφής.
Σεμινάρια που αφορούν στην γευσιγνωσία ελαιολάδου για την εξοικείωση του κοινού με τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά διαφορετικών κατηγοριών ελαιολάδων και τη διάκριση μειονεκτημάτων, από το ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ που απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους

Τον διαγωνισμό γευσιγνωσίας Ελαιολάδου KALAMATA OLIVE OIL AWARDS 2018, υπό την εποπτεία αναγνωρισμένου πάνελ.
Ημερίδα για την επιτραπέζια ελιά. Παρουσίαση του κλάδου και της εξαγωγικής δυναμικής του.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Δήμοι Μεσσηνίας, Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ΓΕΩΤΕΕ, η Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ), ο Σύλλογος Γεωπόνων Μεσσηνίας, τυποποιητικές μονάδες τόσο επιτραπέζιων ελιών, όσο και ελαιολάδου, καθώς και μεγάλοι εκθέτες ελαιουργικών μηχανημάτων και εξοπλισμού.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ όπως και η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες: kalamata-olivefestival.gr & 2721024590».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ