ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Μιχάλης Πελεκάνος: «Γουστάρω να παίζω μπάσκετ, θα παίζω όσο αντέχω»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:51:00 μ.μ. | |
Μιχάλης Πελεκάνος: «Γουστάρω να παίζω μπάσκετ, θα παίζω όσο αντέχω»
«Τα πράγματα είναι απλά. Γουστάρω να παίζω μπάσκετ. Αυτό κάνω στον Οίακα, παίζω και το απολαμβάνω. Αν δεν το γουστάρεις κάθεσαι στην άκρη σου και περιμένεις να έλθουν κάποιοι άλλοι. Οσο αντέχω θα παίζω». Αυτά τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο πρώην διεθνής φόργουορντ, Μιχάλης Πελεκάνος, όταν ρωτήθηκε για την απόφασή του να συνεχίσει φέτος στα 37 του στην Γ' Εθνική στον Οίακα Ναυπλίου.

-Πώς είναι να είσαι στα αποδυτήρια της Ρέαλ, του Ολυμπιακού και να «κατεβαίνεις» στη Γ' Εθνική;

«Εχει μεγάλη διαφορά. Το μόνο θετικό είναι ότι με την εμπειρία, την οποία έχω αποκτήσει προσπαθώ να βοηθήσω τα νέα παιδιά, αλλά και να μάθω από αυτά».

-Εχεις δει παίκτες στη Γ' Εθνική που να έχουν προοπτική να κάνουν καριέρα;
«Σίγουρα υπάρχουν, αλλά δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένα ονόματα γιατί θα αδικήσω κάποιους. Ομως απαραίτητο συστατικό για όλους είναι η δουλειά, με δουλειά μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα».

-Ποιες ομάδες θεωρείς βασικές ανταγωνίστριες του Οίακα στη μάχη της ανόδου;

«Εχουμε δρόμο ακόμη, προγνωστικά δεν χωρούν. Ολα τα παιχνίδια για όλες τις ομάδες που διεκδικούν άνοδο είναι δύσκολα. Οχι μόνο οι ομάδες κορυφής, δηλαδή εμείς, το Ιλιον, ο Γλαύκος, η Αχαγιά'82, αλλά και άλλες που ακολουθούν παλεύουν. Συνεπώς δεν μπορείς να πεις με σιγουριά ότι αυτή η ομάδα θα ανέβει ή κάποιο παιχνίδι είναι εύκολο. Εμείς για παράδειγμα δυσκολευτήκαμε αρκετά στην Πάτρα με τον Εσπερο ΑΟΠΑ».
-Να σε πάω λίγο πιο πάνω, στην Α2 Εθνική και στο Περιστέρι από το οποίο ξεκίνησες την καριέρα σου. Παρακολουθείς το πρωτάθλημα;
«Ναι όσο μπορώ και το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου. Το Περιστέρι χτίστηκε για να κάνει την πορεία που κάνει. Να ανέβει απευθείας στην Α1 και να μην μπλέξει σε περιπέτειες και το έχει πετύχει».

-Πάντως μια ομάδα που θα είναι τα πλέι-οφ της Α2 θα είναι ο Απόλλωνας...
«Να θα είναι, στα πλέι-οφ όλα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά και οι ομάδες σε εκείνη τη διαδικασία θα έχουν ίσες πιθανότητες».

-Α1 και Ευρωλίγκα παρακολουθείς;

«Οσο προλαβαίνω. Η Α1 θα κριθεί στα πλέι-οφ. Η Ευρωλίγκα έχει ακόμη πολύ δρόμο, έτσι όπως έχει γίνει οι ομάδες κάθε εβδομάδα έχουν ντέρμπι. Εγώ από την καρδιά μου εύχομαι και στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό να είναι στο φάιναλ-4».

-Θα είναι;
«Η πορεία θα δείξει».
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΕΣΗ
Ο Μιχάλης Πελεκάνος αναφέρθηκε και στην πίεση που υπάρχει στην Ελλάδα όταν από αγωνιστική σε αγωνιστική οι ήρωες γίνονται αποδιοπομπαίοι τράγοι τονίζοντας: «Πριν μια εβδομάδα ο Σφαιρόπουλος δεν έκανε και τώρα δεν κάνει η Πασκουάλ, γιατί ο Ολυμπιακός νίκησε στο ντέρμπι της Ευρωλίγκας. Η πίεση στην Ελλάδα για τα αποτελέσματα κάθε αγωνιστική είναι μεγάλη και ο κόσμος έχει αυτή τη συμπεριφορά».
ΤΡΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ
Στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Εσπερο ΑΟΠΑ (77-70 νίκησε ο Οίακας) ο Μιχάλης Πελεκάνος έκανε τρία καρφώματα, προσφέροντας και θέαμα εκτός από την ουσία, αφού σκόραρε συνολικά 21 πόντους και έκανε πολλά για την ομάδα του.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Ο Μιχάλης Πελακάνος γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1981 και ξεκίνησε το μπάσκετ το 1999 στο Περιστέρι. Το 2004 πήγε στη ΑΕΚ και από εκεί, μετά από δύο σαιζόν, στον Πανελλήνιο. Το 2007 μεταγράφηκε στη Ρεάλ, στην οποία αγωνίστηκε για δύο σεζόν, ενώ το 2012 με τον Ολυμπιακό πανηγύρισε την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη. Μετά τον Ολυμπιακό έπαιξε για δύο χρόνια στον Αρη, μία σεζόν στη ρουμάνικη Πλοϊέστι, πάλι στον Αρη, πέρυσι πανηγύρισε με τον Πανιώνιο το πρωτάθλημα στην Α2 Εθνική έχοντας συμπαίκτες τον Μάριο Ματαλών και τον Νίκο Μπάρλο. Είναι διεθνής με όλες τις Εθνικές ομάδες και το περασμένο καλοκαίρι αποδέχτηκε την πρόταση του Οίακα να αγωνιστεί στη Γ' Εθνική στο μεγαλύτερο μεταγραφικό μπαμ της Κατηγορίας.

Πηγή: pelop.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ