ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

«Όχι» της ελληνικής δικαιοσύνης στην έκδοση του Τούρκου κουρδικής καταγωγής Νατσί Οζ Πολάτ (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:16:00 μ.μ. |
«Όχι» της ελληνικής δικαιοσύνης στην έκδοση του Τούρκου κουρδικής καταγωγής Νατσί Οζ Πολάτ (βίντεο)
 Απορριπτική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου των Εφετών στο αίτημα της Τουρκίας να εκδώσουν οι ελληνικές αρχές τον Νατσί Οζ Πολάτ, Τούρκο κουρδικής καταγωγής, που είχε συλληφθεί μαζί με άλλους συμπατριώτες του λίγο πριν την άφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.


Πρόκειται για δεύτερο εκζητούμενο για τον οποίον η ελληνική δικαιοσύνη λέει «όχι».

Η εισαγγελέας Ουρανία Σταθέα εισηγήθηκε ότι ο 48χρονος δεν θα έπρεπε να εκδοθεί διότι υπάρχει κίνδυνος να δικαστεί στην Τουρκία για άλλα αδικήματα για τα οποία ζητείται η έκδοσή του.

Χαρακτήρισε ελλιπή κι αόριστα τα στοιχεία, που προσκόμισαν οι τουρκικές αρχές κάτι που έγινε πλήρως αποδεκτό από το Συμβούλιο των Εφετών.

Στην κατάθεσή του ο 48χρονος υποστήριξε ότι καταζητείται διότι είναι «επαναστάτης κι αγωνιστής κατά ενός φασιστικού συστήματος» κι ανέφερε ότι τους αποδίδονται κατηγορίες για ένοπλη επίθεση εις βάρος του γενικού εισαγγελέα στην Τουρκία το 2015 ενώ εκείνος ήταν κρατούμενος στην Γερμανία.

Η Τουρκία με τα δύο εντάλματα σύλληψης, που έχει εκδώσει εις βάρος του τον κατηγορεί αφενός «για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση» αφετέρου για «σχεδιαζόμενη δολοφονία».

Ο Οζπολάτ μετά το πέρας της συνεδρίασης οδηγήθηκε και πάλι στις φυλακές αφού κρατείται για σωρεία αδικημάτων στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων η κατοχή εκρηκτικών.
Πηγή: gr.euronews.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ