ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Παρέμβαση Ανδριανού στον Υπουργό Υγείας για τη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:35:00 π.μ. | |
Παρέμβαση Ανδριανού στον Υπουργό Υγείας για τη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που προκαλεί η μη λειτουργία εδώ και ενάμιση μήνα του αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους.

Στο κείμενο της Ερώτησης μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

“Εκτός λειτουργίας βρίσκεται εδώ και περίπου ενάμιση μήνα ο αξονικός τομογράφος στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, ο μοναδικός δημόσιος σε όλη την Αργολίδα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα κόστος και ταλαιπωρία για τους ασθενείς που χρειάζεται να υποβληθούν σε αξονική τομογραφία.

Επισημαίνεται ότι πολλοί από τους ασθενείς αυτούς δεν μπορούν να καλύψουν οικονομικά ούτε τη συμμετοχή τους για την εξέτασή τους στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η αυξημένη ανάγκη για διακομιδές εκτός νομού επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα λιγοστά διαθέσιμα ασθενοφόρα της περιοχής.

Για τους λόγους αυτούς, η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει την επαναλειτουργία του αξονικού τομογράφου και επειδή ο συγκεκριμένος είναι παλαιότερης τεχνολογίας, οφείλει να προβεί τάχιστα στην προμήθεια νέου μηχανήματος.

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Με ποιες άμεσες ενέργειες θα διασφαλιστεί η επισκευή και επαναλειτουργία του αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους.
Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την προμήθεια νέου, σύγχρονου αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ