ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Σπίρτζης: Αναβιώνει η ιστορική γραμμή Τρικούπη που έκλεισε επί... Χατζηδάκη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:00:00 π.μ. | |
Σπίρτζης: Αναβιώνει η ιστορική γραμμή Τρικούπη που έκλεισε επί... Χατζηδάκη
 Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και Μνήμης θα δημιουργηθεί στα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης, όπου στα χρόνια της Κατοχής μαρτύρησαν χιλιάδες αγωνιστές πριν οδηγηθούν στο εκτελεστικό απόσπασμα από τους Γερμανούς. Ζωγραφιές, ποιήματα και μηνύματα προς τα αγαπημένα τους πρόσωπα, συνθήματα για αγώνα διασώζονται στους τοίχους του.

Είχαν μείνει στο σκοτάδι και αποκαλύφθηκαν μόλις στα μέσα της δεκαετίας του 1990 από μέλη αντιστασιακών οργανώσεων (αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφ.Συν.» 2/5/2015).

Χθες, από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου Πελοποννήσου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ανακοίνωσε την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Τρίπολης για τη διαμόρφωση του χώρου.

«Για να μην ξεχνάμε εμείς και τα παιδιά μας», όπως είπε χαρακτηριστικά. Το «πακέτο» του υπουργείου προς τον δήμο περιλαμβάνει επίσης την παραχώρηση του σιδηροδρομικού σταθμού και του περιβάλλοντος χώρου των 11 στρεμμάτων, καθώς και την οικονομική ενίσχυση για τα αντιπλημμυρικά που λείπουν εδώ και 30 χρόνια από την πρωτεύουσα της Πελοποννήσου.

Για τις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας οι σχεδιασμοί του υπουργείου προβλέπουν:

● Αναβίωση της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Πελοποννήσου με τουριστικά δρομολόγια, που επιτράπηκαν με ρύθμιση του 2016. «Είναι η ιστορική γραμμή Τρικούπη που έκλεισε επί... Χατζηδάκη», παρατήρησε ο Χρήστος Σπίρτζης συνεχίζοντας την προχθεσινή αντιπαράθεση με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ.

● Σύνδεση του αυτοκινητόδρομου «Μορέας» (Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας) με την Αργολίδα που είχε ξεχαστεί, με επέκταση του οδικού δικτύου που θα εξυπηρετεί και τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Συνέχιση των έργων ώς το Καλό Νερό και την Τσακώνα, ώστε να «κουμπώσει» με τον νέο άξονα Πάτρας-Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας. Εξασφαλίστηκαν 2,8 εκατ. ευρώ για τη σύνδεση της Τρίπολης με τη Βυτίνα και την Αρχαία Ολυμπία, ενώ θα υπογραφεί σύμβαση με την Περιφέρεια για τη βελτίωση του δρόμου Σπάρτης-Γυθείου. Υπό έγκριση είναι η περιβαλλοντική μελέτη για τον άξονα Καλαμάτας-Ριζόμυλου-Πύλου-Μεθώνης.

● Δημοπράτηση μέσα στη χρονιά και σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας των έργων εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου Καλαμάτας, που έχει μείνει πάνω από 15 χρόνια στα «θα».

● Θεσμοθέτηση υδατοδρόμιων σε όλες τις παράκτιες περιοχές της Περιφέρειας, με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο δεκαπενθήμερο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ