ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Η Ρωσία ανέπτυξε πυραυλικό σύστημα μοναδικό στον κόσμο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:59:00 π.μ. |
Η Ρωσία ανέπτυξε πυραυλικό σύστημα μοναδικό στον κόσμο (βίντεο)
Λίγο διαφορετική από άλλες ομιλίες του, ήταν η σημερινή ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν, που αποτελεί το προεκλογικό του διάγγελμα, πριν από τις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου. Άφησε απ' έξω τα βαριά οικονομικά θέματα και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στις αλλαγές που θα προωθήσει αν εκλεγεί εκ νέου για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.


Συγκεκριμένα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποσχέθηκε να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των Ρώσων και να μειώσει στο μισό το «απαράδεκτο» επίπεδο της φτώχειας κατά την εξαετή προεδρική θητεία που αναμένεται ότι θα κερδίσει στις εκλογές της 18ης Μαρτίου.

Λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες από την ψηφοφορία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν άρχισε την ετήσια ομιλία του ενώπιον του κοινοβουλίου επιμένοντας στην ανάγκη να βελτιωθεί «η ευημερία» του πληθυσμού και να γίνουν επενδύσεις στις υποδομές και στην υγεία για να αποφευχθεί μια «καθυστέρηση» της Ρωσίας στους τομείς αυτούς, κάτι που είπε πως θεωρεί τον «κύριο εχθρό» του.

«Τα επόμενα χρόνια θα είναι αποφασιστικής σημασίας για τη ζωή της χώρας», επέμεινε ο ρώσος πρόεδρος, εκτιμώντας ότι «η ανάπτυξη της ευημερίας έχει ουσιαστική σημασία».

«Οφείλουμε να φέρουμε σε πέρας έναν από τους στόχους κλειδιά της επόμενης δεκαετίας: να παράσχουμε μια βέβαιη και μακροπρόθεσμη αύξηση του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών και να μειώσουμε μέσα σε έξι χρόνια τουλάχιστον στο μισό το ποσοστό της φτώχειας», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως ο αριθμός των φτωχών στη χώρα μειώθηκε από 42 εκατομμύρια το 2000 σε περίπου 20 εκατομμύρια σήμερα.

Το επίπεδο αυτό αυξήθηκε ωστόσο ξανά στη διάρκεια της τελευταίας προεδρικής θητείας του Βλαντίμιρ Πούτιν (2012-2018) που σηματοδοτήθηκε από οικονομική ύφεση.

«Η καθυστέρηση, ιδού ο εχθρός μας», είπε ο ρώσος πρόεδρος υπογραμμίζοντας τη σημασία της τεχνολογικής προόδου ώστε η Ρωσία, το «κολοσσιαίο δυναμικό» της οποίας στην τεχνολογία εγκωμίασε, να μην μείνει στο περιθώριο της «τεχνολογικής επανάστασης».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ηγείται της Ρωσίας εδώ και περισσότερο από 18 χρόνια, είναι υποψήφιος για μια τέταρτη εξαετή θητεία στις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου, τις οποίες αναμένεται ευρέως ότι θα κερδίσει.

Τα εξοπλιστικά επιτεύγματα

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμα εκτενώς και στα εξοπλιστικά της χώρας, ανακοινώνοντας την κατασκευή νέων όπλων και μάλιστα ενός πυραύλου, που λόγω του μεγάλου βεληνεκούς του είναι μοναδικός στον κόσμο.

Εκτός από το πολύ μεγάλο βεληνεκές του, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι ο νέος πύραυλος, δεν μπορεί να αναχαιτιστεί από αντιπυραυλική άμυνα γιατί είναι μη ανιχνεύσιμος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε άλλα ρωσικά υπερόπλα τα οποία όχι μόνο έχουν δοκιμαστεί αλλά βρίσκονται στο στάδιο της μαζικής παραγωγής.

Ο Πούτιν είπε ότι έχει αναβαθμιστεί συνολικά ο εξοπλισμός του ρωσικού στρατεύματος και είπε ότι η Μόσχα θα απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση σε βάρος της ή σε βάρος κάποιου συμμάχου της.
Πηγή: gr.euronews.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ