ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Άλλη Πρόταση: Ακυρώθηκε η απόφαση του δήμου Ναυπλιέων για πώληση οικοπέδου στην περιοχή Ροδίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:24:00 μ.μ. |
Άλλη Πρόταση: Ακυρώθηκε η απόφαση του δήμου Ναυπλιέων για πώληση οικοπέδου στην περιοχή Ροδίου
 Μετά από εισήγηση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ναυπλιέων, αποφασίστηκε η πώληση ενός οικοπέδου ιδιοκτησίας του δήμου στην περιοχή Ροδίου. Η απόφαση πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της 6ης-11-2017. Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ δεν είχε συμφωνήσει με την πώληση, έχοντας ως επιχείρημα ότι είναι οικονομικά ασύμφορο στη σημερινή οικονομική συγκυρία να πουληθεί ένα περιουσιακό στοιχείο του δήμου.

Κατά την ψηφοφορία ψήφισαν υπέρ της πώλησης 17 δημοτικοί σύμβουλοι (όλοι της πλειοψηφίας). Με το τέλος της ψηφοφορίας, ενημερώσαμε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ότι η απόφαση δεν ήταν νόμιμη, γιατί, σύμφωνα με τον κώδικα, για πώληση απαιτούνται τα 2/3 των μελών του συμβουλίου, οπότε στην περίπτωσή μας χρειάζονταν 22 ψήφοι. Η άποψή μας δεν έγινε δεκτή από το δήμο και η απόφαση επικυρώθηκε.

Στις 15-11-2017 προσφύγαμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία εξετάζει τη νομιμότητα των αποφάσεων των δήμων. Με απόφασή της, στις 29-12-2017, απέρριψε την προσφυγή μας. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στις 15/1/2018 προσφύγαμε στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του κώδικα δήμων και κοινοτήτων, που εδρεύει στην Τρίπολη. Με την από 6/1-3-2018 απόφασή της, η Επιτροπή του άρθρου 152 έκανε δεκτή την προσφυγή της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ και ακύρωσε την απόφαση πώλησης του οικοπέδου. Η αιτιολογία της απόφασης της Επιτροπής ήταν ότι στην ψηφοφορία ψήφισαν 17 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ η νομοθεσία για την πώληση απαιτεί 22 ψήφους από το σύνολο των 33 εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων.

Έστω και αργά και με πολλές ενστάσεις δικαιωθήκαμε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ