ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Συντριβή αεροσκάφους στο Ιράν: Νεκρές μέλλουσα νύφη και φίλες της

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:58:00 π.μ. |
Συντριβή αεροσκάφους στο Ιράν: Νεκρές μέλλουσα νύφη και φίλες της
Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε μια μέλλουσα νύφη, κόρη Τούρκου επιχειρηματία και τις φίλες της, οι οποίες επέβαιναν στο ιδιωτικό αεροσκάφος που συνετρίβη την Κυριακή στο Ιράν.

Η Μίνα Μπασάραν, κόρη του επιχειρηματία Χουσεΐν Μπασάραν μαζί με επτά φίλες της επέστρεφαν από ένα μπάτσελορ πάρτι στο Ντουμπάι. Επρόκειτο να παντρευτεί τον επόμενο μήνα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων DHA και άλλα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στο αεροσκάφος επέβαινε επίσης 3μελές πλήρωμα, δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών της Τουρκίας.

Το αεροσκάφος εκτελούσε δρομολόγιο από τη Σάρτζα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, επισήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, όπως μετέδωσε το ISNA. Κατέπεσε κοντά στην πόλη Σαχρ ε Κορντ, σε απόσταση περίπου 400 χλμ νότια της Τεχεράνης.
Από φωτιά στον κινητήρα πιθανόν η συντριβή

Η συντριβή του τουρκικού αεροσκάφους ενδέχεται να προκλήθηκε από τη φωτιά που ξέσπασε στον κινητήρα του, δήλωσε ο Μοτζιτάμπα Καλίντι, ο εκπρόσωπος τύπου του Κέντρου διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Το αεροσκάφος συνετρίβη αφού ξέσπασε φωτιά στον κινητήρα και κάτοικοι της περιοχής είδαν το αεροσκάφος να έχει τυλιχθεί στις φλόγες», είπε ο Καλίντι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Ομάδες διάσωσης έχουν ήδη φθάσει στο σημείο της συντριβής όπου έχει ξεσπάσει φωτιά.

Ιρανός αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες να εντοπιστούν επιζώντες στα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Η εφημερίδα Hurriyet και τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι το Challenger 604 της καναδικής Bombardier ήταν ιδιοκτησίας της Basaran Holding Company του πατέρα της Μίνας Μπασαράν. Η εταιρεία, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών και του τουρισμού. Ο Μπασαράν έχει επίσης διατελέσει αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Trabzonspor.
Όπως μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, το δυστύχημα συνέβη στις 18.45 τοπική ώρα (17.15 ώρα Ελλάδας).

Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ αφού «ο κυβερνήτης ζήτησε άδεια να πετάξει σε χαμηλότερο υψόμετρο», εξήγησε ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των ομάδων διάσωσης της ιρανικής Ερυθράς Ημισέληνου, Μορτέζα Σαλίμι, είπε πως «δύο ελικόπτερα» εστάλησαν «προκειμένου να εντοπίσουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και τις σορούς», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Την ίδια ώρα, στην ορεινή περιοχή έχουν σπεύσει οδικώς ομάδες διάσωσης, ωστόσο το αεροσκάφος κατέπεσε σε μια περιοχή σχετικά απομονωμένη, στο όρος Έλεν, όπου είχε χιονίσει το προηγούμενο διάστημα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ