ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Νέο «επεισόδιο» στον φόνο του καπετάνιου στην Κοιλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:23:00 μ.μ. | | |
Νέο «επεισόδιο» στον φόνο του καπετάνιου στην Κοιλάδα
Από την
Εύα Παπαδάτου

Με εισαγγελική απόφαση ανοίγει πάλι ο φάκελος της πολύκροτης δολοφονίας του 42χρονου καπετάνιου Θανάση Λάμπρου που συγκλόνισε την Αργολίδα τον Δεκέμβριο του 2014, 15 μήνες μετά την επιβολή ισόβιας κάθειρξης στη σύζυγό του.

Η υπόθεση φαίνεται ότι δεν έχει κλείσει ακόμη, καθώς το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου που ήρθε στο φως ενισχύει όσα είχε αποκαλύψει η «Espresso» το καλοκαίρι του 2015, ότι δηλαδή η «μαύρη χήρα» Δήμητρα Βούλγαρη ενδεχομένως είχε συνεργό στο άγριο φονικό! Σύμφωνα με όσα αναφέρει το σκεπτικό, τμήματα του οποίου παρέθεσε στην «Espresso» ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής Γιώργος Γεωργόπουλος, τη μοιραία ημέρα ο άτυχος ναυτικός βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού ενός φίλου του στην Κοιλάδα Ερμιονίδας, όπου αργότερα βρέθηκε νεκρός. «Υποψιασμένος ότι η σύζυγός του τον απατά (...) κατευθύνθηκε στην οικία του φίλου του. Μέσα σε αυτήν βρισκόταν η σύζυγός του με τρίτο πρόσωπο. Σε κατάσταση παραφροσύνης (...) άρπαξε από την κουζίνα το μαχαίρι και άρχισε να την κυνηγά (...) Οταν την πλησίασε, την απείλησε ότι θα τη σφάξει και πάλεψαν».

Στο σκεπτικό, επίσης, επισημαίνεται ότι δεν διευκρινίστηκε πώς ακριβώς βρέθηκε στα χέρια της γυναίκας το όπλο, ιδιοκτησίας του φίλου του 42χρονου, και το δικαστήριο εκτιμά ότι πιθανότατα να της το έδωσε τρίτο πρόσωπο ώστε να αμυνθεί. Για να σωθεί, πυροβόλησε τον καπετάνιο σχεδόν εξ επαφής στην καρδιά, «χτύπημα που, αν και δεν επέφερε τον θάνατό του, αποσόβησε οπωσδήποτε τον κίνδυνο ζωής σε βάρος της. Ομως, λίγα δευτερόλεπτα μετά και ενώ δεν υπήρχε πια κίνδυνος για τη ζωή της (...) του έδωσε τη χαριστική βολή πυροβολώντας τον στον δεξιό κρόταφο».

Η κατηγορουμένη έφυγε, αφού πρώτα άλλαξε το σκηνικό στον τόπο του εγκλήματος με τη βοήθεια αγνώστων, βγάζοντας, μεταξύ άλλων, την μπλούζα που φορούσε το θύμα και σκουπίζοντας με αυτήν το όπλο, αναφέρεται στο σκεπτικό. Μιλώντας στην «Espresso», ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Γιώργος Γεωργόπουλος ανέφερε ότι αναμένουν από το Εφετείο την επιβεβαίωση της καταδίκης της «μαύρης χήρας» σε ισόβια: «Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, εφόσον προκύψουν ενδείξεις ενοχής για τρίτο πρόσωπο, αναμένουμε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος οποιουδήποτε κριθεί ότι συμμετείχε στο έγκλημα. Η αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, θα λάμψει και σε δεύτερο βαθμό».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, κατά το σκεπτικό της απόφασης προκύπτει, βάσει της ιατροδικαστικής έκθεσης, ότι ο θάνατος του θύματος δεν επήλθε από την πρώτη σφαίρα στο στήθος του, αλλά από τη δεύτερη: «Αρα συμπεραίνουμε ότι ακόμη κι αν από τον πρώτο πυροβολισμό η κατηγορουμένη βρισκόταν υπό ένα καθεστώς τρόμου και άμυνας, ο δεύτερος πυροβολισμός ήταν ξεκάθαρα προϊόν απόφασης εκτέλεσης του θύματος. Ηδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου έχει ξεκινήσει έρευνα με το διαβιβαστικό της απόφασης και από αυτήν θα κριθεί κατά πόσο ο φίλος -στον οποίο ανήκει το σπίτι όπου βρέθηκε το θύμα- είχε εμπλοκή ή όχι στο έγκλημα...» επισήμανε ο κ. Γεωργόπουλος.

Πηγή: espressonews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ