ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Λαϊκή Συσπείρωση: Η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κυνουρίας ενάντια στους εργαζόμενους του ΚΔΑΥ και υπέρ του εργολάβου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:46:00 π.μ. | |
Λαϊκή Συσπείρωση: Η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κυνουρίας ενάντια στους εργαζόμενους του ΚΔΑΥ και υπέρ του εργολάβου
 Είναι γνωστό ότι ο Δήμος μας υλοποιώντας τους σχεδιασμούς για την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ, από καιρό σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει δημιουργήσει τις εγκαταστάσεις για την ενδιάμεση προσωρινή διαχείριση. Τη λειτουργία αυτών των εγκαταστάσεων, που κυριολεκτικά λειτουργούν σαν ανοιχτή χωματερή την έχει παραχωρήσει σε εργολάβο με όρους και προϋποθέσεις πολύ ευνοϊκές για τον εργολάβο σε βάρος των εργαζόμενων και των δημοτών μας (έχουμε ενημερώσει αναλυτικά με προηγούμενες ανακοινώσεις).

Ο εργολάβος που υποχρεώνει τους εργαζόμενους να εργάζονται σε άθλιες συνθήκες έφτασε στο σημείο να μην τους πληρώνει καν τα μεροκάματα της εξαθλίωσης.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, η Δημοτική Αρχή, κάλυπτε τον εργολάβο και δεν παρενέβη όπως είχε υποχρέωση (το ΚΔΑΥ είναι του Δήμου) για τη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και κυρίως την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων.

Αρνήθηκε να εφαρμόσει το Νόμο 3669/2008 αρ 37 παράγραφος 9 όπως του ζήτησαν οι εργαζόμενοι που προβλέπει ότι μπορεί να πληρώσει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και να τα κρατήσει από τον πρώτο λογαριασμό πληρωμής του εργολάβου και συνέχισε να πληρώνει τον εργολάβο.

Όταν οι εργαζόμενοι με το Σωματείο τους προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, η Δημοτική Αρχή που είναι στο πλευρό του εργολάβου, ξεπερνώντας κάθε όριο, του συνέστησε να κορυφώσει τις παρανομίες του και να κηρύξει ανταπεργία (lock - out).

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14-3-2018 η Λαϊκή Συσπείρωση έβαλε το θέμα για συζήτηση Εκτός Ημερήσιας Διάταξης καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

1) Να πληρώσει άμεσα ο Δήμος τους εργαζόμενους στο ΚΔΑΥ. Νόμος 3669/2008 άρθρο 37 παράγραφος 9.

2) Ο Δήμος να ορίσει Δικηγόρο ώστε να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων και αν ο εργολάβος αρνηθεί, να κινηθεί ο Δήμος νομικά εναντίον του, να κατασχέσει περιουσιακά του στοιχεία.

3) Να αποκλειστεί από το διαγωνισμό αν έχει καταθέσει φάκελο για να διεκδικήσει σύμφωνα με την προκήρυξη το έργο,.

Η Δημοτική Αρχή επέμεινε στην απεργοσπαστική της τακτική, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του εργολάβου και καταψήφισε και τις τρεις προτάσεις που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των εργατών.

Η αξιωματική αντιπολίτευση (πρόσκειται στη Ν,Δ) ψέλλισε κάποια ευχολόγια και τάχθηκε και αυτή με τον εργολάβο καταψηφίζοντας και τις τρεις προτάσεις.

Αμέσως μετά συζητήθηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για να πληρωθεί ο εργολάβος.

Από κοινού οι δυνάμεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και οι συνεργάτες τους ψήφισαν να πληρωθεί ο εργολάβος παρότι γνώριζαν ότι δεν πληρώνει τους εργαζόμενους.

Καταψήφισε μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας να βγάλουν συμπεράσματα για το ποια συμφέροντα υπηρετεί η Δημοτική Αρχή και οι δυνάμεις που συντάσσονται μαζί της. Καλούμε τους εργαζόμενους στο ΚΔΑΥ να συνεχίσουν όλοι μαζί, συσπειρωμένοι στο σωματείο τους τον αγώνα τους για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του ΚΔΑΥ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ