ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Χαιρετισμός του Γ. Ανδριανού ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ν.Δ. στην τελετή έναρξης της φετινής προσομοίωσης “Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων”

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:34:00 μ.μ. | |
Χαιρετισμός του Γ. Ανδριανού ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ν.Δ. στην τελετή έναρξης της φετινής προσομοίωσης “Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων”
“Τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίο εκπροσωπώ σήμερα, θέλω να σας καλωσορίσω στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στις εργασίες του φετινού Μοντέλου της Βουλής των Ελλήνων. Και βεβαίως, θέλω να συγχαρώ τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Άφιξις καθώς και όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του φετινού συνεδρίου.

Μέσα από αυτή την προσομοίωση, οι συμμετέχοντες θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από πρώτο χέρι τη νομοθετική διαδικασία και ευρύτερα τις δημοκρατικές διαδικασίες της δημοκρατίας μας. Θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας, να διαβουλευτείτε και να ψηφίσετε σχέδια νόμων που εσείς οι ίδιοι θα συντάξετε.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα κληθείτε να εντοπίσετε στις αποφάσεις σας το δημόσιο συμφέρον, να αναζητήσετε τον καλύτερο τρόπο για την εξυπηρέτησή του, να σκεφτείτε τις πάντα ελλοχεύουσες απρόθετες συνέπειες που μπορεί να έχουν ακόμη και οι καλύτερες προτάσεις, να αναζητήσετε τη σύνθεση μέσα από τον παραγωγικό διάλογο, να διατυπώσετε πειστικά επιχειρήματα και να εξετάσετε ακριβοδίκαια τα επιχειρήματα που θα εκφέρουν όσοι διαφωνήσουν μαζί σας.

Είναι εξαιρετικά πιθανό, στο πλαίσιο των εργασιών της προσομοίωσης αυτής, να αναρωτηθείτε γιατί ιδέες, προτάσεις πολιτικής και μεταρρυθμίσεις που θα προτείνετε, οι οποίες σας φαίνονται όχι απλώς αναγκαίες για την πατρίδα μας σήμερα αλλά σχεδόν αυτονόητες, προτάσεις στις οποίες πιθανότατα θα συμφωνήσετε με μεγάλη πλειοψηφία αν όχι ομόφωνα, δεν εφαρμόζονται με την ίδια ευκολία και έξω από την αίθουσα της προσομοίωσης.

Σας καλώ να αναλογιστείτε σοβαρά αυτή την ερώτηση και να δώσετε τις δικές απαντήσεις. Και πολύ περισσότερο, σας καλώ αυτή η υπαρκτή και συχνά σημαντική διάσταση ανάμεσα στο επιθυμητό και στο υπαρκτό να μη σας απογοητεύσει, αλλά να χαλυβδώσει μέσα σας τη βούληση να συμβάλετε με τις δικές σας δυνάμεις, με την ορμή της νεότητας και τη φρέσκια ματιά σας στην περαιτέρω ενίσχυση της δημοκρατίας μας.

Άλλωστε, η εμπειρία της συμμετοχής σας σ' αυτό το συνέδριο συνδέεται με μια ευθύνη την οποία και αναλαμβάνετε εφεξής: να λειτουργήσετε ως πρέσβεις και πρέσβειρες της πολιτικής συμμετοχής μεταξύ των συνομηλίκων σας και ταυτόχρονα, να απαντάτε με θέρμη και ισχυρά επιχειρήματα σε όσους επιδιώκουν την υπονόμευση της Δημοκρατίας και την ανάδυση εναλλακτικών πολιτειακών μορφών μέσα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Γιατί εντέλει το μεγάλο πλεονέκτημα της δημοκρατίας έναντι των άλλων πολιτευμάτων είναι ότι ΄μόνο η δημοκρατία επιτρέπει και ενθαρρύνει τον κριτικό αναστοχασμό, τη σύνθεση μέσα από τη διαφωνία, τη διαρκή βελτίωση μέσα από τη συμμετοχή όλων των πολιτών.

Σας καλώ λοιπόν να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή την εμπειρία και να την αντιληφθείτε, όπως άλλωστε είναι και η πρόθεση των διοργανωτών, ως ένα βήμα της διαρκούς συλλογικής προσπάθειας για την ουσιαστική αναβάθμιση της δημοκρατίας μας, όπως άλλωστε αρμόζει και στο τόπο όπου το πολίτευμα αυτό γεννήθηκε.

Μ' αυτές τις σκέψεις λοιπόν, και την ελπίδα να δω τα χρόνια που έρχονται όσο γίνεται περισσότερους και περισσότερες από σας στα δημόσια βήματα εύχομαι κάθε επιτυχία στο φετινό Μοντέλο της Βουλής της Ελλήνων και καλή συνέχεια σ' αυτόν τον ενδιαφέροντα και χρήσιμο θεσμό”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ