ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

World Tourism Forum Lucerne: Παγκόσμιο γεγονός η διοργάνωση του στην Πελοπόννησο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:31:00 π.μ. | |
World Tourism Forum Lucerne: Παγκόσμιο γεγονός η διοργάνωση του στην Πελοπόννησο (βίντεο)
«50 ηγέτες του παγκόσμιου τουρισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Υπουργείο Τουρισμού και την ΤΕΜΕΣ συναντιούνται στην Πελοπόννησο για ένα μεγάλο διεθνές γεγονός που διαμορφώνει την τάση ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 στο World Tourism Forum Lucerne, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Costa Navarino και σημείωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στη χώρα, στο μικρό τόπο της Πελοποννήσου και στην όμορφη Πύλο ένα τέτοιο σπουδαίο γεγονός».


«Με την εξωστρέφειά μας και την πολιτική μας για την ανάπτυξη του τουρισμού δίνουμε υπεραξία στο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου και της Ελλάδας γενικότερα και πετυχαίνουμε να διοργανώνουμε διεθνή γεγονότα, τα οποία μέχρι χτες αποτελούσαν άπιαστο όνειρο για τη χώρα» δήλωσε ο κ. Τατούλης και τόνισε ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς του τουρισμού η επόμενη εικοσαετία ανήκει στην Πελοπόννησο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ακόμη τη συντεταγμένη προσπάθεια της Περιφέρειας, του Υπουργείου και όλων των φορέων στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Πελοπόννησο και έθεσε ως νέα πολιτική προοπτική για τη χώρα την εφαρμογή του μοντέλου ΣΔΙΤ για τον τουρισμό.
«Με το μοντέλο αυτό, το οποίο έχει γίνει πλέον καθολικά αποδεκτό, θα καταστήσουμε αειφόρο το τουριστικό μας προϊόν, θα αξιοποιήσουμε το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο και θα μοχλεύσουμε πόρους αναπτύσσοντας την περιφερειακή μας οικονομία» τόνισε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Κουντουρά εξήρε τη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τόνισε τη συμβολή της στην επιτυχή εφαρμογή εθνικής τουριστικής πολιτικής στη βάση των περιφερειακών στρατηγικών. Εξήρε επίσης τη δυναμική της Πελοποννήσου στον τομέα του τουριστικού της προϊόντος και της συμβολής της στην εθνική και περιφερειακή οικονομία.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του World Tourism Forum Lucerne κ. Μάτριν Mπαρθ αναφέρθηκε στις ανοδικές τάσεις που παρουσιάζει η τουριστική κίνηση παγκοσμίως και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η Πελοπόννησος θα ακολουθήσει ακόμα πιο δυναμικά την ανοδική της πορεία στα επόμενα έτη. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού κ. Gerard Lawless, ο οποίος με ενθουσιώδη λόγια αναφέρθηκε στο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της ομιλίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου παρακάτω: 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ