ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Δήμος Άργους Μυκηνών: Η νέα πτέρυγα του Μουσικού Σχολείου θα κατασκευαστεί θέλουν δε θέλουν…

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:34:00 μ.μ. | |
Αναφορικά με την ανακοίνωση του κ. Μαλτέζου για το Μουσικό Σχολείο Αργολίδος οφείλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Ο κ. Μαλτέζος, όλως «τυχαίως» όταν ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος του υπενθύμισε την πολιτική του ανυπαρξία και την μηδενική παραγωγή έργου στο Δήμο μας, κατά την θητεία του ως αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, επιλέγει μια επιχείρηση «δηλητηρίασης» των σχέσεων Καμπόσου-Νίκα.

Αντί να απαντήσει για την απραξία του ως αντιπεριφερειάρχης στο θέμα της μείζονος σημασίας έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς το κάστρο του Άργους, το οποίο αναδείξαμε λόγω της μεγάλης του σπουδαιότητας, εκείνος, εν μέσω των νέων εγγραφών μαθητών , επίλεξε να δυσφημήσει και να απαξιώσει ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα και μοναδικό στο νομό μας, το Μουσικό Σχολείο Αργολίδος, το οποίο λειτουργεί και προσφέρει έργο αναγνωρίσιμο σε ολόκληρο το νομό, από όπου προέρχονται άλλωστε οι μαθητές του.

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ανέλαβε την ευθύνη και το βάρος να δημιουργήσει εκ του μηδενός αυτό το σχολείο σε επίπεδο υποδομών αλλά και να το λειτουργήσει αναλαμβάνοντας το ετήσιο λειτουργικό κόστος, χωρίς καμία επιπλέον εξωγενή χρηματοδότηση, εκτός των σημαντικών δωρεών που έγιναν από ομογενείς καταγόμενους από το τόπο όπου λειτουργεί το σχολείο, παρότι δεν εξυπηρετεί μόνο τους μαθητές του δήμου μας αλλά ολόκληρου του νομού. Ουσιαστικά ο δήμος Άργους Μυκηνών ήταν ο φορέας που δημιούργησε το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας εκ του μηδενός. Κυριολεκτικά εκ του μηδενός.

Στην όψιμη «θλίψη και στεναχώρια» του κ. Μαλτέζου λέμε ότι εμείς και θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε έργα και το έχουμε αποδείξει ,εκτός των άλλων. κατασκευάζοντας δύο μεγάλα σχολεία στο Κουτσοπόδι και στον Ίναχο. Άρα εμείς δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι ως προς την ικανότητα μας να δημιουργούμε υποδομές. Ο κ. Μαλτέζος όμως με το μηδενικό έργο στο νομό παρότι αντιπεριφερειάρχης και αξιωματούχος επί τρία συναπτά έτη θα πρέπει να απολογηθεί για την απουσία του στον τομέα αυτό. Ας μας πει ποιο μεγάλο έργο από το ΕΣΠΑ (τους μηχανισμούς του οποίου μόνο ο κ. Μαλτέζος , κατ’ αυτόν, κατανοεί (sic)) έχει εκείνος υλοποιήσει. Θα πρέπει να ξέρει ο κ. Μαλτέζος ότι με μεμψιμοιρίες και εξ αποστάσεως ενασχόληση με τα θέματα και εκ των υστέρων «θλίψη και στεναχώρια» δε γίνονται σχολεία…

Ο δήμος Άργους Μυκηνών έχει δαπανήσει 225.623,47 ευρώ για να αναστήσει το κτήριο που φιλοξενεί σήμερα το Μουσικό Σχολείο και να το εκσυγχρονίσει, ικανοποιώντας την προϋπόθεση που έθεσε η Διαχειριστική Αρχή για να εντάξει τη νέα πτέρυγα. Αποτέλεσμα αυτών σήμερα το Μουσικό Σχολείο Αργολίδος να λειτουργεί άψογα και να αποτελεί ένα στολίδι για το νομό μας. Με το νέο κτήριο που θα κατασκευαστεί από την δική μας δημοτική αρχή ,θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, θα επεκταθούν οι υποδομές του καταλαμβάνοντας μια συνολική έκταση 27 στρεμμάτων (!) και θα λειτουργεί ως ένα πρότυπο κολέγιο.

Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, γι’ αυτό προσπαθούμε. Πράγματι ο προϋπολογισμός για αυτό το έργο είναι σήμερα 7 εκατομμύρια Ευρώ. Στην Κορινθία ο προϋπολογισμός αντίστοιχου έργου ήταν 11 εκ. ευρώ και στη Λακωνία 7 εκ. ευρώ. Στην ανακοίνωσή του βέβαια ο κ. Μαλτέζος αποσιωπά σκοπίμως ότι η τεχνική μας υπηρεσία ζήτησε το επιπλέον ποσό και η Περιφέρεια το αρνήθηκε, πετώντας μια ευκαιρία να κατασκευαστεί το Μουσικό Σχολείο. (υπ’ αρ. πρωτ. 11580/26.7.2021.έγγραφο)

Ο αρχικός σχεδιασμός (περιφερειάρχης Τατούλης) προέβλεπε, και είχαμε τις διαβεβαιώσεις, ότι λόγω έλλειψης τότε του συνολικού ποσού για την κατασκευή του έργου, αρχικά να ενταχθεί με το διαθέσιμο τότε ποσό (4 εκατ. Ευρώ) και στην πορεία του έργου να χρηματοδοτηθεί το υπόλοιπο. Άλλωστε με το ποσό της έκπτωσης του αναδόχου (50%) θα υπήρχαν οι πόροι για να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου. Ο σχεδιασμός αυτός δεν υλοποιήθηκε ενόσω αντιπεριφερειάρχης στο νομό μας ήταν ο κ. Μαλτέζος ο οποίος προφανώς δεν γνωρίζει την αρχή περί συνέχειας της διοίκησης.

Ο δήμος Άργους Μυκηνών έχει πλήρεις και αξιόπιστες μελέτες που έχουν εκπονήσει κατά βάση οι υπηρεσίες του. Αντί κάποιοι στην Περιφέρεια να γίνονται τιμητές καλύτερα να είναι οι δρώντες. Χρηματοδοτήστε το Μουσικό Σχολείο Αργολίδος κ. Μαλτέζο. «Ιδού η Ρόδος. Ιδού και το πήδημα.» που λέει ο θυμόσοφος λαός μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ