ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης για τον Γ. Σεφέρη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:32:00 π.μ. | | |
Αρχαιολογικός χώρος Ασίνης
Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση έγινε στον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης το Σάββατο 24/9/22 στο πλαίσιο των «Διεθνολογικών Συναντήσεων Ναυπλίου» που διοργανώνει εδώ και 17 χρόνια στο Ναύπλιο ο Στέλιος Περράκης.

Στην Ασίνη μίλησε ο πρέσβης Βασίλης Παπαδόπουλος, σήμερα Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Η ομιλία είχε σαν περιεχόμενο το ποίημα του Γ.Σεφέρη «ο Βασιλιάς της Ασίνης» από την ποιητική συλλογή ημερολόγιο Καταστρώματος Α.

Ο πρέσβης Β. Παπαδόπουλος με βαθιά γνώση του έργου του Γ. Σεφέρη, παρουσίασε αναλυτικά όλο το φάσμα των επιρροών του ποιητή την χρονική περίοδο που έχει γραφτεί το ποίημα. 

Ας σημειώσουμε ότι ο πρέσβης έχει εκδώσει το 2019 ένα δοκιμίο με τίτλο «Γιώργος Σεφέρης - Ανάμεσα στη διπλωματία και την ποίηση,» εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης υπάρχει ειδική αναφορά στον ποιητή Σεφέρη και στη σχέση του με τον σουηδό αρχαιολόγο των ανασκαφών της αρχαίας Ασίνης Axel Persson. 

Μάλιστα από την επίσκεψη του Γ Σεφέρη το 1938 στον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης υπάρχουν και φωτογραφίες του Γ. Σεφέρη από τη περιοχή.

Μπάμπης Αντωνιάδης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ