ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Το μήνυμα του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δημήτρης Κωστούρος
Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε ως η «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος». Η σημερινή μέρα πέρα από τον έντονο συμβολισμό της αποκτά και ουσιαστικό νόημα γιατί έρχεται να μας τονίσει ότι άνθρωπος και περιβάλλον είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους.

Ο άνθρωπος μέσα στο Περιβάλλον ζει, δημιουργεί και εξελίσσεται. Χρέος όλων μας είναι να το διαφυλάττουμε, να το φροντίζουμε και να το προστατεύουμε.

Το Περιβάλλον αποτελεί κομμάτι του πολιτισμού, της ιστορίας και του φυσικού πλούτου κάθε κοινωνίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση η άμεση ευαισθητοποίηση είναι επείγουσα και επιβεβλημένη, αλλάζοντας άμεσα συνήθειες, συμπεριφορές και νοοτροπίες για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Ως Δήμος Ναυπλιέων δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην προώθηση πολιτικών, φιλικών προς το περιβάλλον, καινοτόμων σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, την αναβάθμιση του πρασίνου, του πόσιμου νερού, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, τη διαχείριση των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, της μείωσης της ρύπανσης μέσω βιοκλιματικών δράσεων και της εφαρμογής του νέου Σχεδίου Πόλης. Μέσω ενός ολιστικού περιβαλλοντικού σχεδίου έχουμε υιοθετήσει πρωτοπόρες δράσεις και καινοτόμες ενέργειες εφαρμόζοντας προγράμματα και υλοποιώντας παρεμβάσεις που προσδίδουν πολλαπλάσια οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη για το Δήμο μας.

Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια πρέπει να συμβάλουμε όλοι μας με πνεύμα συνεργασίας, συμμετοχικότητας και ανιδιοτελής προσφοράς. Δημιουργούμε αισιοδοξία για το μέλλον και αγωνιζόμαστε για ένα περιβάλλον καλύτερο, πιο ανθρώπινο και πιο όμορφο.

Το Περιβάλλον είναι το σπίτι μας, είναι κομμάτι της ζωή μας. Προστατεύουμε το περιβάλλον στην πράξη για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, για τις επόμενες γενιές.

Δημήτρης Κωστούρος
Δήμαρχος Ναυπλιέων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ