ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Στον εισαγγελέα Ναυπλίου οι δύο κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν για εμπορία ανθρώπων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:11:00 μ.μ. |
Στον εισαγγελέα Ναυπλίου οι δύο κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν για εμπορία ανθρώπων
Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου οδηγήθηκαν σήμερα Τρίτη 27 Δεκεμβρίου οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων.
Σε κοινότητα του Ναυπλίου, συνελήφθησαν οι δύο κατηγορούμενοι ηλικίας 59 και 29 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με τις καταγγελίες των θυμάτων του δουλεμπορίου και των συγγενών τους, με την βία κατακρατούσαν επτά αλλοδαπούς, υπηκόους Ρουμανίας, ηλικίας από 18 έως 28 ετών, εξαναγκάζοντάς τους να εργάζονται σε αγροτικές εργασίες υπό άθλιες συνθήκες και χωρίς να τους πληρώνουν!

Σε βάρος τους ήδη σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων και για παράβαση της νομοθεσίας για όπλα.

Η ίδια δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν 35χρονο ημεδαπό και έναν 27χρονο Ρουμάνο, οι οποίοι αναζητούνται με άγνωστους συνεργούς τους, ως μέλη της σκληρής εγκληματικής οργάνωσης στυγνής εκμετάλλευσης ανθρώπων, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Κάποιος από τους κατ’ ουσίαν αιχμάλωτους Ρουμάνους, κατάφερε να επικοινωνήσει με συγγενείς του στη χώρα του και εκείνοι ενημέρωσαν την Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, καθώς τα θύματα επρόκειτο να μεταφερθούν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας για να εργαστούν εκεί υπό τις ίδιες, άθλιες, συνθήκες.
Από την έρευνα της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, εξακριβώθηκε ότι περίπου από της αρχές του Δεκεμβρίου, ο 27χρονος υπήκοος Ρουμανίας, μαζί με άγνωστο ομοεθνή του συνεργό, εκμεταλλευόμενοι την κακή οικονομική κατάσταση των επτά συμπατριωτών τους, τους πλησίασαν στη χώρα τους και τους υποσχέθηκαν εργασία και καλή αμοιβή στην Ελλάδα.

Οι εργάτες δέχθηκαν και τότε οι συμπατριώτες τους, τους οδήγησαν σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, όπου τους παρέδωσαν, όπως σημειώνει η Αστυνομία, στους 35χρονο, 59χρονο και 29χρονο.

Προέκυψε, επίσης, ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ο 35χρονος, ο 59χρονος και ο 29χρονος, απειλώντας τους παραπάνω αλλοδαπούς και κρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τους κατακρατούσαν και τους εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν αγροτικές εργασίες, χωρίς να τους καταβάλουν αμοιβή.

Μάλιστα, όπως κατέθεσαν τα θύματα, στην αρχή τους έδιναν ελάχιστη αμοιβή και στη συνέχεια, λέγοντάς τους ότι ήδη είχαν «καλύψει» την αμοιβή τους με το φαγητό-ελάχιστο- και τη διαμονή-σε τρισάθλια τρώγλη, χωρίς θέρμανση– που τους παρείχαν!
Όταν θέλησαν να φύγουν, υποχρεώθηκαν να μείνουν υπό τις απειλές των δουλεμπόρων.

Στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, ενώ στους παθόντες παρασχέθηκε η απαιτούμενη αρωγή και προστασία.

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 27χρονου και του 35χρονου και την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ